eur:
395.75
usd:
369.36
bux:
70647.04
2024. június 26. szerda János, Pál
Nyitókép: Pixabay

A csehországi baleset miatt változások lesznek a prágai vonalon

A Metropolitan, Hungária és Metropol EuroCity vonatok a szokásostól eltérő vonatösszeállításban, a külföldi szakaszon rövidebb útvonalon közlekedhetnek.

Csütörtök estig változásokra kell számítani a Prága felől érkező, illetve az arra tartó nemzetközi vonatoknál a Csehországban történt, több halálos áldozatot követelő balesettel összefüggésben - közölte Facebook-oldalán a Mávinform.

Azt írták, hogy a Metropolitan, Hungária és Metropol EuroCity vonatok a szokásostól eltérő vonatösszeállításban - esetenként étkezőkocsi nélkül - a külföldi szakaszon rövidebb útvonalon közlekedhetnek. Hozzátették: a részletes forgalmi rend kidolgozás alatt van, a Csehországba tartó, illetve onnan érkező utasoknak a cseh vasút folyamatosan frissülő tudósítását javasolják (mavinform.hu/cd).

A Brno felől érkező, Szobról 9:38-kor Budapestre továbbinduló Metropolitan EuroCity (EC 271) csak Pozsonytól közlekedik. A közszolgálati cseh hírtelevízió jelentése szerint négyen meghaltak és húszan megsebesültek a kelet-csehországi Pardubicében, ahol szerdán röviddel éjfél előtt összeütközött egy személyszállító gyorsvonat és egy tehervonat.

A magyar vasúttársaság részvétét fejezi ki az áldozatok hozzátartozói számára - olvasható a Mávinform oldalán.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.26. szerda, 18:00
Szalai Máté
Közel-Kelet-szakértő, az olaszországi Ca’Foscari Egyetem kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×