eur:
395.23
usd:
368.34
bux:
70300.78
2024. június 25. kedd Vilmos
A Gázai övezet lakosságának szánt nemzetközi segélyszállítmányt rakodják az erezi határátkelőnél, az övezet északi csücskében levő levő Bét Hanún palesztin város közelében 2024. május 1-jén. Az izraeli kormány április elején közölte, hogy megnyitják a korábban lezárt erezi átkelőhelyet a humanitárius segélyek előtt.
Nyitókép: MTI/EPA/Atef Szafadi

Megsérült az amerikaiak Gázai övezeti mólója, el kellett vinni

Szétszerelték és ideiglenesen elszállították a megsérült amerikai mólót a Gázai övezet partjáról - jelentette a Kan közszolgálati média Izraelben

A humanitárius segély szállításához épített mólót egy hét működés után az erős szél és a hullámok rongálták meg.

Az amerikai hadsereg által épített úszó mólón kilencven teherautónyi segélyszállítmány jutott be az övezetbe, melyek többségét kifosztották. A Pentagon szóvivője, Sabrina Singh bejelentette, hogy az amerikai katonaság várhatóan visszavontatja a mólót az asdódi kikötőbe, Izraelbe.

A Pentagon hangsúlyozta, hogy a móló munkáját csak átmenetileg, rövid időre függesztették fel, amíg elvégzik a szükséges javításokat. Ezután visszaviszik Gázaváros partjaihoz, ahol újratelepítik.

(A nyitókép illusztráció: A Gázai övezet lakosságának szánt nemzetközi segélyszállítmányt rakodják az erezi határátkelőnél, az övezet északi csücskében levő levő Bét Hanún palesztin város közelében.)

Címlapról ajánljuk

Ferencz Orsolya: relatív űrhajóshiány van a világban

A kiválasztott magyar űrhajósok még itthon készülnek, de hamarosan az Egyesült Államokban folytatódik a kiképzésük, és a közelejövőben véglegesedik a kutatási programjuk is – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.25. kedd, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×