eur:
395.52
usd:
369.16
bux:
70433.51
2024. június 24. hétfő Iván
Two aircraft Jas 39 Gripen on blue sky
Nyitókép: Artush/Getty Images

Mégsem kap Gripeneket Ukrajna, más repülők kerülhetnek előnybe

Svédország felfüggeszti a Gripen vadászrepülőgépek Ukrajnába szállításának tervét, hogy lehetővé váljon az F-16-os amerikai harci gépek ukrajnai hadrendbe állítása - közölte a svéd védelmi miniszter kedden Brüsszelben a TT hírügynökséggel.

Ukrajna tavaly kezdett tárgyalásokat Svédországgal a Gripen vadászgépek átvételének lehetőségéről, és a skandináv ország később közölte, hogy megvizsgálja a svéd védelmi vállalat, a Saab által gyártott repülőgépek szállításának lehetőségeit.

"A koalíció többi országa sürgetett bennünket, hogy várjunk a Gripen rendszerrel" - mondta Pal Jonson a svéd TT hírszolgálatónak, utalva azokra a nemzetekre, amelyek amerikai gyártmányú F-16-os repülőgépek adományozását tervezik Ukrajnának.

A miniszter kifejtette, a svéd lépés "összefüggésben áll azzal, hogy most az F-16-os rendszer bevezetésére összpontosítanak (a szövetségesek)".

Címlapról ajánljuk

Indulhat a számolgatás - Most napokon át fotelszurkoló a magyar labdarúgó-válogatott

Marco Rossi csapata nincs most könnyű, de lehetetlen helyzetben sem, a magáét megtette, 3 ponttal legalább az esélyt megteremtette magának azzal, hogy a nyolcaddöntőben folytassa a németországi labdarúgó-Európa-bajnokságon. És akkor most indul a matekóra.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×