eur:
396.33
usd:
369.88
bux:
69627.12
2024. június 17. hétfő Alida, Laura
Megrongálódott épületek egy palesztin rakétatámadást követően Tel-Avivban 2023. október 8-án. Előző nap a Hamász palesztin iszlamista szervezet rakétaáradatot zúdított Izrael déli és középső részére a Gázai övezetből, és több tucat fegyverese hatolt be izraeli településekre. Az izraeli egészségügyi tárca október 8-i közlése szerint 2048 sebesültet szállítottak kórházba, akik közül az életveszélyes és súlyos sebesültek számát háromszázötvenre becsülik.
Nyitókép: Abir Szultan

Rakéták Tel-Aviv felett

Az Hamász iszlamista terrorszervezet négy hónap után ismét rakétákkal lőtte Tel-Avivot Rafahból vasárnap.

Vasárnap kora délután ismét megszólalt a légiriadó Izrael központi részén, Tel-Avivban és környékén s az attól északra fekvő Saron-vidéken. A jelentős rakétatámadást a Gázai övezet déli részéből, Rafahból indította a Hamász. Izrael hetek óta offenzívát folytat Rafah ellen.

Az izraeli hadsereg (IDF) szóvivője közölte, hogy nyolc lövedéket azonosítottak, amelyek Rafah felől hatoltak be Izrael területére. Számos rakétát elfogott az IDF légvédelme.

Az izraeli mentőszolgálat arról számolt be, hogy egy személy enyhén megsebesült Herclián, egy 30 és egy 52 éves nő pedig könnyebben megsebesült, miközben az óvóhelyre siettek Kfar Szabán. A város mellett, a temetőhöz közeli lakatlan területen becsapódásokat észleltek.

Címlapról ajánljuk

Bendarzsevszkij Anton: Ukrajna a békecsúcson nem érte el a valódi célját

A hétvégén békekonferenciát tartottak Ukrajna ügyében, Oroszország nélkül. Vlagyimir Putyin egy orosz béketervet ismertetett, amelynek alapfeltétele, hogy Kijev mondjon le több ukrán régióról, valamint a NATO-tagsági törekvéseiről. Az Oeconomus igazgatója szerint az ajánlat inkább egyfajta fricska, mint tárgyalási alap.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
Új hidegháborút jelez a nukleáris versenyfutás, kész az ukránok haditerve a Krím visszafoglalására – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Új hidegháborút jelez a nukleáris versenyfutás, kész az ukránok haditerve a Krím visszafoglalására – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

A Nemzetközi Kampány a Nukleáris Fegyverek Eltörléséért (Ican) szerint 2023-ban a nukleáris fegyverekre fordított globális kiadások 13 százalékkal emelkedtek, rekordösszeget jelentő 91,4 milliárd dollárra nőnek. Az Egyesült Államok és Kína fordítja a legnagyobb összegeket a - jelentette a The Guardian. Az ukránok arra készülnek, hogy a 2023-as sikertelen offenzíva után újra nekifutnak az orosz védelmi állásoknak és megpróbálkoznak a Krím visszavételével – írja a Business Insider. Cikkünk folyamatosan frissül a háború legfrissebb aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×