eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 16. vasárnap Jusztin
Nyitókép: Pixabay.com

Felvásárlások és leépítések a videójátékos kiadványok piacán

Az IGN nagybevásárlásba kezdett.

Az írott média legtöbb szegmenséhez hasonlóan a videójátékokra szakosodott sajtóban is régóta súlyos válsághelyzet van, a médiafogyasztási szokások és a reklámipar működésének megváltozása miatt minden emberi és üzleti erőfeszítés ellenére kilátástalannak tűnik a túlélésért folyó küzdelem.

Az iparág konszolidációja most folytatódott, az amerikai IGN Entertainment bejelentette a brit Gamer Network kiadó weboldalainak ismeretlen összegért való felvásárlását, többek közt a Gamesindustry.biz, az Eurogamer, a Rock Paper Shotgun, a VG247, továbbá a Dicebreaker került a tulajdonába - írja az Origo.

Alice Bell, a Rock Paper Shotgun helyettes szerkesztője már megerősítette az elbocsátását az X közösségi oldalon, jó eséllyel rövid időn belül tisztázódik, hogy nagy vonalakban mik az új tulajdonos elképzelései. További jó kérdés, hogy mi lesz a gaming műszaki oldalára fókuszáló Digital Foundry sorsa, emögött egy javarészt magánkézben lévő vállalkozás áll, ám eddig az EuroGamer fontos tartalombeszállító partnere volt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×