eur:
385.36
usd:
355
bux:
67866.13
2024. május 21. kedd Konstantin
Osztrák rendőrök ellenőrzik a járműveket az osztrák-szlovák határon az ausztriai Berg határákelőhelyen 2022. szeptember 29-én, miután az osztrák rendőrség elkezdte az előre meghirdetett szúrópróbaszerű ellenőrzést a migránsok és az embercsempészek kiszűrése érdekében.
Nyitókép: ChristianMTI/EPA/Christian Bruna Bruna

Egészen novemberig marad még az ellenőrzés az osztrák-magyar határon

Az osztrák belügyminisztérium újabb 6 hónappal hosszabbította meg az ellenőrzéseket, erről már tájékoztatták is az Európai Bizottságot.

Ausztria Szlovéniával, Szlovákiával és Csehországgal közös határain jelenleg is határellenőrzés van érvényben. Az Olaszországgal és Németországgal közös határokon eközben a határsávban, mélységi kontroll zajlik - írja a volksgruppen.orf.at információi nyomán az Autószektor.

Ausztria és Magyarország belügyminiszterei pénteken a Nickelsdorf/miklóshalmi határátkelőnél kitüntették az osztrák-magyar "Operation Fox" akció rendőreit.

A rendőri akció keretében eddig több mint 2600 csempészett személyt állítottak meg, és 188 embercsempészt tartóztattak el, mielőtt Ausztriába léphettek volna.

Burgenlandban idén eddig 215 elfogás történt illegális határátlépések után. Számuk egy év alatt jelentősen csökkent: tavaly ugyanebben az időszakban még 5361 személyt fogtak el.

Pintér Sándor belügyminiszter elmondta, 2021-től kezdődően délkelet felől jelentős migrációs nyomás nehezedik az EU külső határaira, ezért 2022 decemberében elindították az "Operation Fox" akciót. Az ebből a régióból érkező illegális migráció csökkenése az együttműködés sikerét bizonyítja.

Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×