eur:
390.93
usd:
359.32
bux:
72836.42
2024. július 19. péntek Emília
rite of sprinkling with water holy water bowl
Nyitókép: Getty Images / Penpak Ngamsathain

Kétszer cserélt gazdát a lopott aranytál, mire megtalálták egy ócskásnál

A tolvajnak megtetszett az arany műtárgy, saját használatra vette magához, csakhogy meggondolta magát és inkább elpasszolta.

Az értékes aranytálat egy plexi vitrinből lopták el egy aranykiállításról Tokióban. A biztonsági kamerák felvették, ahogy egy 20-30 év közötti, pulóvert viselő, szemüveges férfi elemeli a tárgyat és a hátizsákjába teszi - írja az Origo.

A tál értéke 10 millió japán jen, ami körülbelül 23,6 millió forintnak felel meg.

A Japan Today beszámolt róla, hogy megkerült az értékes műtárgy, méghozzá nem is akárhonnan, hanem a főváros Taitó nevű kerületéből, egy használtcikk-kereskedésből. Mint írják, ide is kalandos úton érkezett, mert az időközben letartóztatott 32 éves tolvaj még a lopás napján eladta a tálat egy másik használtcikkesnek. A műtárgy eladásakor még a személyazonosságát is igazolta, az arany tálért 1,8 millió jent kapott.

A kotói boltból továbbértékesítéssel még aznap átkerült a tárgy a taitói boltba, a hatóságok ott érték utol. A kiállítás szervezője alaposan ellenőrizte, és súlya, jellemzői alapján megállapította, hogy valóban az ellopott edényt sikerült megtalálni.

A rendőrök által elkapott férfi azt mondta, megtetszett neki a tál, és eredetileg teázni szeretett volna belőle

(eredeti funkciója szerint valóban a teázást szolgálhatta), ám később meggondolta magát és inkább túladott rajta.

(Nyitóképünk illusztráció.)

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: nem úgy megy, hogy megkérjük az orosz vagy az ukrán elnököt, hogy ne bombázzon

A miniszterelnök péntek reggel hosszabb interjút adott a Kossuth rádiónak. Szerinte akár az év végére "többségbe kerülhet" a Patrióták Európáért pártcsalád, az EP jelenleg harmadik legnagyobb frakcióját adó tömörülés. A béke szerinte nem úgy érhető el, hogy az orosz vagy az ukrán elnököt megkérjük, hogy ne bombázzon.
VIDEÓ
Lángokban áll a legendás orosz fegyvergyár, visszautasította Zelenszkij felvetését a német kancellár – Háborús híreink pénteken

Lángokban áll a legendás orosz fegyvergyár, visszautasította Zelenszkij felvetését a német kancellár – Háborús híreink pénteken

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a BBC-nek adott interjújában elismerte, hogy amerikai elnökké választása esetén nehéz lesz együtt dolgozni Donald Trumppal, de Ukrajna fel van készülve erre. A CNN értesülése szerint Zelenszkij és Trump telefonon fog beszélgetni egymással pénteken. Felvételek szerint kigyulladt a Jekatyerinburgban található Uraltranszmash katonai ipari komplexum, amely az egyetlen olyan vállalkozás Oroszországban, amely önjáró tarackokat gyárt. Olaf Scholz német kancellár azt mondta, szóba sem jöhet, hogy Németország még az ukrán légtérben lőjön le orosz rakétákat, ahogy ezt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kérte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×