eur:
389.64
usd:
361.93
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Tracy Caldwell Dyson amerikai, Oleg Novickij orosz, Marina Vasziljevszkaja fehérorosz űrhajós (b-j) a Szojuz MSz-25 orosz űrhajó legénységének tagjai beszállás előtt a bajkonuri űrközpontban 2024. március 21-én. A három űrhajós a Föld körül keringő Nemzetközi Űrállomásra indul.
Nyitókép: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov

Visszatért a Szojuz a Nemzetközi Űrállomásról

Egy fehérorosz, egy orosz és egy amerikai űrhajós volt rajta.

Sikeresen Földet ért Kazahsztánban egy fehérorosz, egy orosz és egy amerikai űrhajóssal a fedélzetén a Szojuz űrhajó szombaton.

A Szojuz MS-25 űrhajó március 23-án indult útnak a Bajkonur űrközpontról a Földtől 400 kilométerre keringő Nemzetközi Űrállomásra (ISS). Eredetileg két nappal korábban tervezték a kilövést, amit az utolsó 20 másodpercben szakítottak meg műszaki problémák miatt.

A két hete a Földről indított űrhajó fedélzetén a fehérorosz Marina Vasziljevszkaja, az amerikai Tracy Dyson, a NASA űrhajósa és Oleg Novickij orosz űrhajós tartózkodott. Vasziljevszkaja, aki a Belavia légitársaságnál dolgozik utaskísérőként, az első fehérorosz űrhajós. Dysonnak ez a harmadik, Novickijnak pedig a negyedik űrrepülése.

Hármójuk közül az amerikai űrhajós szeptemberig a Nemzetközi Űrállomáson marad, leváltva Loral O'Hara szintén amerikai űrhajóst, aki 2023. szeptember 15-én érkezett az állomásra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×