eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Ferenc pápa (j) a hetenkénti általános kihallgatásán a vatikáni VI. Pál-csarnokban 2024. január 31-én.
Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Maurizio Brambatti

Ferenc pápa elárulta, mit gondol a nyugdíjba vonulásról

Legújabb megemlékezésében pontot tesz a pletykák végére, nyilvánvalóvá tette ugyanis, hogy élethosszig tervezi vezetni a katolikus egyházat.

Az "Élet: Történetem a Történelemben" című könyvében a 87 éves Ferenc pápa azt írta, hogy "nem áll fenn a veszélye" annak, hogy lemondjon, még annak ellenére sem, hogy az egészségügyi problémái miatt korábban felmerült ez is - írja az ATV. Véleménye szerint a pápaság szolgálata ad vitam, azaz életre szóló - írja a BBC.

Év elején az egyházfő az egészségügyi állapota miatt lemondta hivatalos programjait, a találkozókat és a meghallgatásokat. Az influenza is gyakran megbetegíti, emellett egyre nehezebben jár, mind többször látni kerekesszékben. Mint írják,

ezek a problémák, valamint a pápa életkora kérdéseket vetettek fel a katolikus egyház jövőjével kapcsolatban.

Bár a pápa tagadja, hogy a visszavonulását fontolgatja, emlékirataiban azt írja, hogy ha "súlyos fizikai akadályok miatt lemondásra kényszerülne", akkor a Santa Maria Maggiore bazilikába költözne, hogy gyóntatóként szolgáljon és áldozzon a betegeknek - írja a lap.

Bizonyos források szerint viszont Ferenc pápa elhatározta, hogy szeretné elkerülni azt a lehetőséget, hogy egyszerre két pápa éljen - ahogyan történt az vele és elődjével, XVI. Benedekkel. Az, hogy az előző pápa még élt, mikor megválasztották, feszültséghez vezetett a katolikus egyházon belül.

A könyvben a pápa aktívan tárgyalja a főbb nemzetközi politikai kérdéseket, például a migrációs válságot, a globális konfliktusokat és az Európai Uniót.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×