eur:
389.96
usd:
363.93
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Mentőalakulatok tagjai a helyszínen, miután találat ért egy lakóházat Harkivban 2024. január 23-án. A legutóbbi orosz légitámadás következtében legkevesebb két ember életét vesztette, négyen megsebesültek.
Nyitókép: MTI/EPA/Szergej Kozlov

Heves harcokról számoltak be Ukrajna keleti részén

Az orosz csapatok fokozták a nyomást az ukrán védelmi állásokra a Kelet-Ukrajnában dúló heves harcok során - közölte a térség ukrán parancsnoka szombaton.

A harcok a Bahmuttól nyugatra fekvő területre összpontosultak - nyilatkozta Szerhij Szidorin az ukrán televízióban. "Az ellenség erős veszteségeket szenved el, de állandóan újratölti friss tartalékosokkal a sorait" - mondta a parancsnok. Az orosz támadások célja, hogy előre nyomuljanak Csasziv Jar felé.

"Éjjel-nappal folynak a harcok" - közölte Szidorin.

Az ukrán hadsereg ellentámadásokkal próbálja megtörni az orosz offenzívát, de vissza kellett vonulnia Ivanyivszke falu mögé.

"Az ellenség jelenleg a várost próbálja megostromolni, frontálisan és az oldalakról" - mondta Szidorin a helyzetről.

Dnyipropetrovszk, Herszon és Donyeck megyékben orosz bombázások következtében legkevesebb három polgári személy halt meg, másik három pedig megsebesült - közölték szombaton a hatóságok.

A Dnyeper ukrán kézen lévő partján fekvő Olhivkában egy 58 éves nő lett tüzérségi támadás áldozata, amelyben egy 49 éves férfi is megsebesült - közölte az ukrán belügyminisztérium.

Szintén a tárca tájékoztatása szerint egy Dnyipropetrovszk megyei települést is tüzérségi találatok értek. A támadásban egy 16 éves fiú belehalt sebesüléseibe, 22 éves bátyját súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

A Donyeck megyei Csasziv Jarban egy 46 éves férfi halt meg orosz csapásokban - közölte Vadim Filaskin megyei kormányzó. Filaskin szerint majdnem kétszáz embert, közöttük 21 gyermeket menekítettek ki a frontvonal közelében fekvő falvakból, a heves harcok térségéből. Az orosz hadsereg februárban foglalta el Avgyijivka várost és folytatja a térségben az offenzívát.

Az ukrán légierő szombati állítása szerint tizenkét Sahíd típusú, iráni gyártmányú drónt lőtt le Donyeck, Dnyipropetrovszk és Poltava megyében az orosz erők által kilőtt tizenötből.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×