eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Close up view of a solider holding an L85A2 british assault rifle on a military training exercise in a rural location.
Nyitókép: Alex Walker/Getty Images

Székelyföldön akciózik a román hadsereg

Március 15-ig tartó terepgyakorlatot kezdtek hétfőn a román hadsereg szárazföldi és légi egységei a Sepsiszentgyörgy közelében lévő kiképző létesítményekben - tudatta a Székelyhon hírportál a 61-es román hegyivadász dandár bejelentését ismertetve.

A katonai egység közösségi oldalán megjelent közlemény szerint a katonák kiképzése céljából szervezett gyakorlatokban a román védelmi minisztérium (MAPN) helikopterei is részt vesznek, amelyek a következő két hét folyamán Sepsiszentgyörgy térsége felett végeznek repüléseket.

A műveletekben részt vevő katonák a gyakorlatozás során vaktöltényeket fognak használni – részletezte a 61-es román hegyivadász dandár közleménye. Hozzátették: ebben az időszakban a térségben másutt is – Kolozs, Maros, Hargita és Kovászna megyében – katonai alakulatok fognak csapatszállító járművekkel áthaladni.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×