eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Harry herceg, III. Károly brit király másodszülött fia a londoni királyi bíróságra érkezik 2023. március 28-án. Harry herceg pert indított számos brit napilap ellen, amihez csatlakozott Elton John és férje, David Furnish, Elizabeth Hurley és Sadie Frost színésznő is. A csoport által benyújtott keresetben a felperesek azt állítják, hogy a magánélet durva megsértésének áldozatai lettek. Többek között lehallgató készülékeket helyeztek el az autóikban és az otthonukban, magántelefonhívásaikat rögzítették és visszaéltek a személyes adataikkal.
Nyitókép: MTI/EPA/Neil Hall

Döntött a bíróság: Harry hercegnek fizetnie kell, elveszti egy újabb kiváltságát

Harry herceg elvesztette az adófizetők által finanszírozott brit biztonsági védelemre vonatkozó kérelmét a londoni legfelsőbb bíróságon.

Sir Peter Lane, a londoni legfelsőbb bíróság bírája úgy döntött, hogy nem volt jogszerűtlen az az eredeti döntés, amely 2020 februárjában megfosztotta a sussexi hercegi párt a királyi családtagokat megillető védelemtől. Ez azt jelenti, hogy Harrynek és feleségének, Meghan Markle-nek zsebből kell majd fizetniük a családjuk biztonságáért, amikor az Egyesült Királyságba látogatnak – írja a hirado.hu.

Harryt és a 42 éves exszínésznő feleségét 2020-ban fosztották meg a rendőri védelemtől, miután visszaléptek, mint dolgozó királyi családtagok, és az Egyesült Államokba költöztek. A herceg még decemberben jelent meg a londoni bíróságon, ahol két és fél napon keresztül tárgyalták az eredeti bírói döntés megtámadását. Az ügyet a magánélet védelmével kapcsolatos aggályok miatt zárt ülésen tartották.

„Az Egyesült Királyság az otthonom. Az Egyesült Királyság központi szerepet játszik gyermekeim örökségében. De ez kivitelezhetetlen, ha nem tudom őket biztonságban tudni. Nem tehetem ki a feleségemet ilyen veszélynek, és az életem során szerzett tapasztalataim alapján nem vagyok hajlandó magamat is szükségtelenül veszélynek kitenni” – mondta Harry tavaly a bíróságon az ügyvédei által felolvasott írásbeli nyilatkozatában.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×