eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pixabay

A Pepco pakol és megy Ausztriából

A diszkontlánc közlése szerint nem tud nyereséges maradni az osztrák piacon, ezért bezárja ottani üzleteit.

"A Pepco a mai napon úgy döntött, hogy megszünteti tevékenységét Ausztriában, mivel nem látja biztosítottnak a várt hozamok elérését az országban" - áll egy szabályozói beadványban, amit a Reuters értesülése szerint a diszkontlánc hétfő este tett közzé.

Az Index cikke szerint a varsói tőzsdén jegyzett Pepco Group - amely egyben a Poundland és Dealz márkák tulajdonosa is - 2021 decemberében nyitotta meg első üzleteit Ausztriában, ahol jelenleg 73 bolt található.

Egy december végén készült összesítés szerint a boltláncnak 4832 üzlete van 21 európai országban, havi átlag 57 millió vásárlóval.

A Pepco még tavaly októberben közölte, hogy lassít az üzletnyitási programján annak érdekében, hogy nyereséges tudjon maradni. Azonban a 2023–24-es üzleti évben még így is legalább 400 új üzlet megnyitását tervezi. A vállalat úgy véli, az Ausztriából való kilépés javítani fogja a társaság 2024-re vonatkozó készpénztermelését és profitabilitását, hiszen így más piacokra összpontosíthat, ahol nagyobb hozamot tud elérni. A közlése szerint a döntés nincs befolyással a nyugat-európai növekedési stratégiára, üzleti tevékenységre.

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

Lengyelország azt reméli, hogy az elmúlt napokban bejelentett nyugati támogatások hatására Németország is jelentős katonai támogatást küld majd Ukrajnába. Eközben az ukrán kormány azt jelentette, hogy az oroszok által támadás érte a Nyugatot kiszolgáló gázinfrastruktúrát, az orosz jelentések szerint pedig négy ukrán frontszakaszon is sikerült áttörniük A legfrissebb vasárnapi orosz-ukrán háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 17:33
×
×
×
×