eur:
392.91
usd:
366.3
bux:
66797.48
2024. április 25. csütörtök Márk
Bank cash counter machine with a stack of euro. Horizontal view of the finance business money counting. Money and business concept
Nyitókép: Vadym Terelyuk/Getty Images

Nagy ütést kapott a Pepco a hatmilliárdos hackertámadással

10 százalékot vesztettek értékükből a cég részvényei.

A heves piaci reakció egyáltalán nem a véletlen műve: a minap kiderül ugyanis, hogy egy Magyarországról indult hackertámadás nyomán mintegy 15,5 millió euró ( 6 milliárd forint) tűnt el a cég számlájáról. Egyelőre nem világos, hogy a pénzösszegeket vissza lehet-e szerezni, de a Pepco igyekszik megnyugtatni a kedélyeket: együttműködik a bankokkal és a rendőrséggel az elveszett pénz visszaszerzése érdekében − írja az economx.hu.

„A csoport rendkívül komolyan veszi a pénzügyi ellenőrzéseket és az informatikai biztonságot, és jelenleg az összes rendszer és folyamat csoportszintű felülvizsgálatát végzi annak érdekében, hogy a jövőben még erőteljesebben biztosítsa az üzletet” – áll a Reuters szerint a közleményükben.

A vállalat azt is közölte, hogy mérlege egészséges, likviditása több mint 400 millió euró (a saját tőke és a hitelek alapján), és a működésből származó bevételi oldal továbbra is erős.

„A vizsgálat jelenlegi szakaszban úgy tűnik, hogy az incidens nem érintett semmilyen ügyfél-, beszállítói vagy személyzeti információt vagy adatot” – tették hozzá. További részleteket nem közöltek az adathalász-támadásról.

A Pepco egy Magyarországon is jól ismert kiskereskedelmi lánc, amely ruházati és háztartási termékeket kínál. Szerte Európában 3600, Lengyelországban több mint 1300, Magyarországon 350 üzlettel rendelkezik. A Pepco részvényeit a Varsói Értéktőzsdén jegyzik, az elmúlt 24 órában 10 százalékot esett a cég papírjainak árfolyama.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×