eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Bank cash counter machine with a stack of euro. Horizontal view of the finance business money counting. Money and business concept
Nyitókép: Vadym Terelyuk/Getty Images

Nagy ütést kapott a Pepco a hatmilliárdos hackertámadással

10 százalékot vesztettek értékükből a cég részvényei.

A heves piaci reakció egyáltalán nem a véletlen műve: a minap kiderül ugyanis, hogy egy Magyarországról indult hackertámadás nyomán mintegy 15,5 millió euró ( 6 milliárd forint) tűnt el a cég számlájáról. Egyelőre nem világos, hogy a pénzösszegeket vissza lehet-e szerezni, de a Pepco igyekszik megnyugtatni a kedélyeket: együttműködik a bankokkal és a rendőrséggel az elveszett pénz visszaszerzése érdekében − írja az economx.hu.

„A csoport rendkívül komolyan veszi a pénzügyi ellenőrzéseket és az informatikai biztonságot, és jelenleg az összes rendszer és folyamat csoportszintű felülvizsgálatát végzi annak érdekében, hogy a jövőben még erőteljesebben biztosítsa az üzletet” – áll a Reuters szerint a közleményükben.

A vállalat azt is közölte, hogy mérlege egészséges, likviditása több mint 400 millió euró (a saját tőke és a hitelek alapján), és a működésből származó bevételi oldal továbbra is erős.

„A vizsgálat jelenlegi szakaszban úgy tűnik, hogy az incidens nem érintett semmilyen ügyfél-, beszállítói vagy személyzeti információt vagy adatot” – tették hozzá. További részleteket nem közöltek az adathalász-támadásról.

A Pepco egy Magyarországon is jól ismert kiskereskedelmi lánc, amely ruházati és háztartási termékeket kínál. Szerte Európában 3600, Lengyelországban több mint 1300, Magyarországon 350 üzlettel rendelkezik. A Pepco részvényeit a Varsói Értéktőzsdén jegyzik, az elmúlt 24 órában 10 százalékot esett a cég papírjainak árfolyama.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×