eur:
389.01
usd:
359.45
bux:
66263.18
2024. február 24. szombat Szökőnap
Shahed combat drone flying over fields of Ukraine, aerial view, drone attack, war in Ukraine, 3d render.
Nyitókép: Olena Bartienieva/Getty Images

Drónokkal sorozta meg Oroszország Ukrajnát

Az ukrán légierő 17 elindított orosz támadó drónból 14-et kilőtt. Az információk szerint a támadásoknak nincs áldozata, csupán anyagi kár keletkezett.

Az éjszaka útjára indított, majd 14 kilőtt harci drón mellett az ukrán légierő jelentése szerint egy Kh-59-típusú cirkálórakétát is leszedtek - számol be róla a Reuters. A légierő Telegram-üzenetében arról is beszámol, hogy az oroszok S-300-as nagy hatótávolságú föld-levegő rakétákat is indítottak, azonban arról nincs hír, hogy ezek eltaláltak-e célpontokat.

Vasárnap esti beszédében Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elmondta, az orosz erők ismét iráni gyártmányú Sahed típusú drónokkal támadták Ukrajnát. Kijev a légvédelmi kapacitás, valamint az elektronikus hadviselési rendszer fejlesztésén dolgozik. "Ez egyike a legfontosabb célkitűzésinknek idén " - tette hozzá az utóbbira célozva.

Szerhij Popko, a kijevi katonai közigazgatás vezetője elmondta, drónokat észleltek a főváros fölött is, ahol mintegy két órán át tartott a légiriadó.

Oleh Synehubov, Harkiv kormányzója vasárnap azt mondta, az orosz erők az ő tartományát célozták az S-300-as rendszerekkel az oroszországi Belgorod régióból. Elmondása szerint előzetes információk alapján személyi sérülés nem történt a támadásban, de néhány - nem lakáscélú - épület homlokzata megrongálódott.

Dnyiprpetrovszk kormányzója, Serhiy Lisak beszámolt róla, hogy a vasárnapi késői órákban orosz drónok támadták meg a régióban található Pavlohrad városát. Áldozatokról itt sem érkezett híradás, viszont a város több részében is megszűnt az áramellátás.

Ukrajna déli katonai parancsnoksága a szintén dróntámadásokról számolt be több, a régióban lévő város, köztük Mikolajiv ellen, a lehulló roncsok legkevesebb egy embert megsebesítettek.

Négy drónt a fekete-tengeri kikötőváros, Odessza fölött semmisítettek meg.

A hírügynökség azt írja, nem tudta független forrásból megerősíteni a jelentéseket. Beszámolójuk szerint mind az oroszok, mind az ukránok fokozták a légi támadások intenzitását a frontvonaltól távolabb az elmúlt hónapokban, egymás energiaellátását, katonai és szállítmányozási infrastruktúráját célozva.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.26. hétfő, 18:00
Csizmadia Ervin
a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×