eur:
390.98
usd:
366.92
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Pexels.com

Probléma merült fel Vlagyimir Putyin kihívóival kapcsolatban

Két elnökjelölt-aspiráns esetében is a támogatók aláírásaival van gond.

Az orosz központi választási bizottság szabálytalanságokat talált a Borisz Nagyezsgyin ellenzéki elnökjelölt-aspiráns által benyújtott támogató aláírások listájában – idézte a TASZSZ orosz hírügynökség pénteken a bizottság elnökhelyettesét, Nyikolaj Bulajevet.

Ahhoz, hogy a Polgári Kezdeményezés párt jelöltje, a 60 éves – háborúellenes nyilatkozatokat tett – Nagyezsgyin felkerüljön a március 15-17. között rendezendő oroszországi elnökválasztás szavazólapjára, a központi választási bizottságnak jóvá kell hagynia az általa összegyűjtött, több mint 100 ezer támogató aláírást tartalmazó listát.

A bizottság pénteki ülését követően Nyikolaj Bulajev közölte, hogy a Vlagyimir Putyin hivatalban lévő elnök ellen induló

két elnökjelölt-aspiráns által benyújtott támogatói listákon elhunyt személyek nevei is szerepelnek.

Bulajev szerint az a tény, hogy az illetékesek „több tucat olyan ember nevére bukkantak”, akik már „nincsenek az élők sorában”, kérdéseket vet fel az aláírásgyűjtőknek és maguknak a jelölteknek a tisztességességével kapcsolatban.

A bizottság közölte, hogy a Nagyezsgyin és a másik elnökjelölt-aspiráns, Szergej Malinkovics által benyújtott aláírási listák vizsgálatának eredményeit hétfőn fogják bemutatni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kínai autógyártó érkezéséről suttognak,  újabb gyár épülhet Magyarországon

Kínai autógyártó érkezéséről suttognak, újabb gyár épülhet Magyarországon

Egyre több arra utaló jel mutatkozik, hogy egy újabb autógyártó vállalat érkezhet Magyarországra, egészen pontosan a kínai Great Wall Motorl, vagy GWM. Már egy évvel ezelőtt is arról jelentek meg értesülések, hogy a vállalat az európai terjeszkedéshez gyártóközpontot hozna létre, és a hetekben Szijjártó Péter kínai látogatása és a kínai elnök Magyarországra érkezése kapcsán is felerősödtek a találgatások. Bár a hivatalos kommunikációban semmi konkrétum nem jelent meg eddig a GWM magyarországi terjeszkedéséről, az egyre hangosabb pletykák miatt megnéztük, mégis milyen cégről van szó.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×