eur:
389.26
usd:
361.82
bux:
68049.98
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Orosz rakétatámadás nyomán keletkezett tüzet fékeznek meg tűzoltók egy kijevi lakóépületben 2024. január 2-án. Vitalij Klicsko kijevi polgármester közölte, hogy az ukrán fővárosra mért intenzív rakétatámadásban legkevesebb tíz ember megsebesült.
Nyitókép: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

Ismét saját magukra tüzeltek az oroszok

A megszállt Rubizsne városára dobott bombát az orosz légierő. Nem az első eset, hat napja is hasonló történt.

A Luhanszk megyei Rubizsne 2022 tavasza óta áll orosz ellenőrzés alatt, az orosz jog szerint az Oroszországhoz csatolt Luhanszki Népköztársaság része. Leonyid Pasecsnyik, a Luhanszki Népköztársaság Moszkva által kinevezett vezetője arról számolt be, hogy egy nagy erejű robbanófejjel ellátott szovjet típusú FAB–250 bomba találta el a várost. Sérültekről nem számoltak be - írja a Portfolió a Sky News cikke alapján.

Oroszország hétfő hajnalban nagyszabású légitámadást indított Ukrajna ellen. Rakétákkal, drónokkal és bombázó repülőgépekkel is támadtak. Ukrán közlés szerint 51 cirkálórakétát indított az orosz haderő, amelyekből 18-at lelőttek, illetve megsemmisítettek nyolc Sahed öngyilkos drónt. Négy ember életét vesztette.

Január 2-án, kedden egy hasonló légitámadásban az orosz légierő tévedésből bombát dobott a Belgorodi területen található Petropavlovka falura.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×