eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Izraeli légicsapás Gázában 2023. november 2-án. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-én többfrontos támadást indított Izrael ellen, az izraeli légierő azóta támadja a Hamász katonai létesítményeit a palesztinok lakta övezetben. Izraelben több mint 1400 ember életét vesztette, az izraeli válaszcsapások több mint 8800 palesztin halálát okozták a Gázai övezetben.
Nyitókép: MTI/EPA/Mohamed Szaber

Gránáttól sérült meg Gázában a Ferencváros egykori kézilabdázója

Az izraeli hadseregben szolgáló volt sportoló testébe számos repesz fúródott, majdnem az életébe került az eset.

Egy Hamász terrorista által kilőtt tankelhárító gránát robbant fel Dósa D. Bálint közelében, miközben társaival egy iskolaépületet védtek - írja a Blikk.

A Ferencváros és a Tatai AC korábbi kézilabdása már korábban is szeretett volna Izraelbe költözni és letelepedni, és bár idehaza sosem volt köze katonasághoz, egyfajta "hívást" érzett, hogy csatlakozzon az Izraeli Védelmi Erőkhöz (IDF) - írja a lap. 2021-ben csatlakozott az IDF-hez, a kiképzése egy évig tartott, és bevallása szerint durvább megterhelés volt, mint amiben akár sportolóként is valaha része volt. Végül a 202-s egység ejtőernyős felderítője lett, november 4-én érkezett meg a Gázai övezetbe.

"Az volt a feladatunk, hogy elfoglaljunk egy iskolaépületet, amit a terroristák menedéknek használtak. Miután ezt megtettük és az épület már üres volt, fedezőtüzet kellett nyújtanunk az ezred többi egységének, hogy ők is elfoglalhassák a számukra kijelölt épületeket.

Közben azonban egy terroristának valahogy sikerült közénk férkőznie, látta, hogy honnan lövünk, így ránk küldött egy rakétát"

- mesélte a lapnak a sérüléséről. A robbanószerkezet nem a katonákat, hanem egy falat talált el beszámolója szerint, és rengeteg repeszt szórt szét. Mint mondta, az egyik legnagyobb a combja belső részét találta el, mindössze néhány centiméterrel az ütőér mellett. Dósa D. Bálint azt nyilatkozta, ha a repesz kicsit odébb megy, nagyon hamar ott vérezhetett volna el.

A lap azt írja, a sérülés helye miatt nagyon nehéz volt szorítókötést tenni a sebre. A magyar katonát végül kórházba szállították, nemrég térhetett haza otthonába. Mint mondta, amint felépül, azonnal visszatér a társaihoz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×