eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Síléccel közlekedő férfi egy vastag hótakaróval borított utcán a norvégiai Kristiansandban 2024. január 3-án. A hóviharok miatt iskolákat zártak be, buszjáratokat töröltek Norvégiában. Európa sarkvidéki részein akár mínusz 40 Celsius-fokra is süllyedhet a hőmérséklet.
Nyitókép: MTI/EPA/NTB/Tor Erik Schroder

Farkasordító hideget mértek északon, elképesztő fotók érkeztek

Huszonöt éve nem tapasztalt hideget, mínusz 43,5 Celsius fokot mértek péntekre virradóra a Norvégia sarkköri területén található Kautokeino településen - közölte a norvég meteorológiai szolgálat.

Svédországban még ennél is alacsonyabb, mínusz 43,8 Celsius fokos hőmérsékletet mértek csütörtökre virradóra az ország legészakibb, naimakkai meteorológiai megfigyelőállomásán, 1999 óta ez volt a leghidegebb januári éjszaka.

Kristiansand, 2024. január 2.
Hóesésben takarítja le autójáról a vastag hóréteget egy férfi a norvégiai Kristiansandban 2024. január 2-án.
MTI/EPA/NTB/Tor Erik Schroder
Kristiansand, 2024. január 2. Hóesésben takarítja le autójáról a vastag hóréteget egy férfi a norvégiai Kristiansandban 2024. január 2-án. MTI/EPA/NTB/Tor Erik Schroder

Az előrejelzések szerint

a hétvégén is marad a farkasordító hideg a két skandináv országban.

Az elkövetkező éjszakákon nyitva tartják az oslói főpályaudvart, hogy a hajléktalanok ott éjszakázhassanak, amíg az időjárási viszonyok ezt szükségessé teszik.

Kristiansand, 2024. január 3.
Gyalogos egy vastag hótakaróval borított utcán a norvégiai Kristiansandban 2024. január 3-án. A hóviharok miatt iskolákat zártak be, buszjáratokat töröltek Norvégiában. Európa sarkvidéki részein akár mínusz 40 Celsius-fokra is süllyedhet a hőmérséklet.
MTI/EPA/NTB/Tor Erik Schroder
Kristiansand, 2024. január 3. Gyalogos egy vastag hótakaróval borított utcán a norvégiai Kristiansandban 2024. január 3-án. A hóviharok miatt iskolákat zártak be, buszjáratokat töröltek Norvégiában. Európa sarkvidéki részein akár mínusz 40 Celsius-fokra is süllyedhet a hőmérséklet. MTI/EPA/NTB/Tor Erik Schroder
Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×