eur:
389.06
usd:
363.75
bux:
68208.9
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Az amerikai légierő egyik C-17-es Globemaster típusú szállítórepülőgépének hajtóművét nézi egy katona a 12. Aero India elnevezésű légi és űrtechnológiai szakkiállításon a dél-indiai Bangalorban 2019. február 21-én. A febuár 24-ig tartó négynapos légiipari szakkiállításon 30 ország több mint 350 gyártója mutatkozik be.
Nyitókép: MTI/EPA/Dzsagadis Nv

Repülőgép hajtóművébe mászva halt meg egy utas

Egy felszálláshoz készülő utasszállító repülőgép hajtóművébe mászva halt meg egy utas Salt Lake City nemzetközi repülőterén - közölte rendőrség helyi idő szerint kedden.

A hatósági vizsgálat eddigi megállapítása szerint az utas, aki Denverbe szóló érvényes jeggyel rendelkezett, még hétfőn a terminál egyik vészkijáratán keresztül hagyta el az épületet, majd a repülőtér aszfaltjára érve a légbeszívó nyílásnál bemászott egy utasokkal teli gép nagyméretű hajtóművébe.

A felszálláshoz készülő repülőgép motorjai már működtek, és jégmentesítést végezték; amikor az áldozatot megtalálták, a pilóták gyorsan leállították a motorokat.

A 30 éves férfit a hatóságok már eszméletlenül találták, amikor kihúzták a hajtóműből, megkísérelték az újraélesztést, de az nem járt sikerrel.

Az eset körülményeire és az utas halálára vonatkozó vizsgálat tart, és kiterjed a toxikológiai elemzésre is.

A repülőtéri hatóságokat egy a terminál épületében működő üzlet vezetője értesítette, aki látta, amikor az utas a vészkijáraton keresztül a kifutópályára jutott. A kiérkező biztonsági személyzet a férfi személyes tárgyait, cipőjét és ruháit az aszfalton találta.

Az eset miatt az érintett repülőgép indulását elhalasztották, de Salt Lake City forgalmas nemzetközi repülőterének forgalmát nem akasztotta meg a tragikus incidens újév napján.

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Feszes maradt az amerikai munkaerőpiac

Feszes maradt az amerikai munkaerőpiac

Az amerikai munkaerőpiac továbbra is szoros maradt a múlt héten, a munkanélküli segélyek iránti új kérelmek száma változatlanul alacsony. A Munkaügyi Minisztérium csütörtöki jelentése szerint az április 27-én véget ért héten a szezonálisan kiigazított első kérelmek száma 208 ezer volt, ami megegyezik az előző heti adattal. Ez alacsonyabb, mint amit a Reuters által megkérdezett közgazdászok vártak, akik 212 000 kérelemmel számoltak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×