eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Orosz katona egy páncélozott harci járművön a győzelem napi díszszemlén a moszkvai Vörös téren 2023. május 9-én, a II. világháborúban Németország felett aratott győzelem és a háború befejezésének 78. évfordulóján.
Nyitókép: MTI/EPA

Vlagyimir Putyin elszólhatta magát az orosz hadsereg valós veszteségeiről

Évértékelő beszédet mondott az orosz elnök a hadseregről. Ebben meghökkentő számokat közölt, amelyet szakértők azonnal elkezdtek értelmezni.

Anton Bendarzsevszkij szerint az orosz elnök most tulajdonképpen elárulta, mennyi orosz katona halt meg vagy lett tartósan harcképtelen Ukrajnában.

Az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója Facebook-posztjában arra emlékeztet, hogy Vlagyimir Putyin azt mondta, a reguláris erők mellé a "különleges katonai művelet" kezdete óta 244 ezer embert mobilizáltak, 486 ezret önkéntes alapon toboroztak. Putyin szerint "a különleges katonai műveletben" jelenleg 617 ezer orosz katona vesz részt. 40 ezren pedig időközben le tudtak szerelni.

Ebből a szakember azt számolta ki, hogy ez összesen 940 ezer ember és mivel a fronton 617 ezer katona van az orosz erők vesztesége 323 ezer fő lehet.

Az amerikai hírszerzés néhány nappal ezelőtt pont ekkora orosz veszteségekről írt egyébként" - jut érdekes következtetésekre a posztszovjet térség szakértője írja a privatbankar.hu.

Rácz András Oroszország-szakértő, elismerve a számítás realitását azt is hozzátette, hogy Putyin nem számolt a Wagner-csoport és más magánhaderők veszteségeivel, amelyekről annyit bizonyosan tudhatunk, hogy a néhai Prigozsin 20 ezer Wagnerbe toborzott fegyenc haláláról beszélt Bahmutnál.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×