eur:
389.78
usd:
359.14
bux:
66331.2
2024. február 26. hétfő Géza
Ferenc pápa heti általános audienciáját tartja a vatikáni Szent Péter téren 2022. június 1-jén.
Nyitókép: Fabio Frustaci

Ferenc pápa az éghajlatváltozás elleni közös küzdelemre szólított fel

A katolikus egyházfő videóüzenetét az ENSZ klímaváltozási konferenciáján (COP28) kialakított vallási pavilonban közvetíttették.

Ferenc pápa egyebek közt azt hangsúlyozta: "Vallási képviselőkként mutassunk példát, hogy a változás lehetséges, és tegyünk tanúságot a tiszteletteljes és fenntartható életmódról. Hangosan könyörögjünk a nemzetek vezetőihez, hogy közös otthonunk megmaradjon".

A pápa influenzás megbetegedése miatt lemondta személyes részvételét a fórumon, és nem utazott Dubajba.

"Fontos, hogy a vallások, anélkül, hogy a szinkretizmus csapdájába esnének, jó példát mutassanak azzal, hogy együttműködnek: nem a saját vagy valamelyik fél érdekeiért, hanem világunk érdekeiért" - mondta.

Kiemelte, napjainkban a béke és az éghajlat megőrzése a legfontosabb szempont.

"Különösen a fiatalok és a szegények, akiknek imái a Magasságos trónjáig érnek, ezt kérik tőlünk. Az ő jövőjük és mindannyiunk jövője érdekében óvjuk a teremtést és védjük közös otthonunkat; éljünk békében és mozdítsuk elő a béke ügyét!" - zárta üzenetét az egyházfő.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor a parlamentben: sűrű nap áll előttünk

Orbán Viktor a parlamentben: sűrű nap áll előttünk

A miniszterelnök napirend előtti szónoklatával indult a tavaszi parlamenti félév. Az első ülésen választanak új köztársasági elnököt és hagyhatják jóvá a honatyák Svédország NATO-csatlakozásának magyar támogatását. Tartson velünk, az eseményeket folyamatosan közvetítjük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.26. hétfő, 18:00
Csizmadia Ervin
a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×