eur:
389.38
usd:
359.37
bux:
66443.8
2024. február 26. hétfő Géza
Red speedometer close up
Nyitókép: Peter Dazeley/getty Images

Megszólaltak az autósok – ez zavarja őket a legjobban

A legtöbb autós azt viseli igazán nehezen, ha valaki a követési távolságot be nem tartva nagy sebességgel közlekedik mögötte.

A német autóklub, az ADAC azzal kapcsolatban készített felmérést a tagjai között, hogy a hétköznapi közlekedés során mi zavarja őket leginkább – írja a hvg.hu.

A legfőbb bosszantó tényezőként a követési távolságot be nem tartó, nagy sebességgel közlekedő sofőröket jelölték meg a válaszadók, 72 százalék szerint egyértelműen ez a leginkább zavaró a hétköznapi közlekedés során.

A felmérésben résztvevők 68 százaléka szerint az agresszív autósok, 63 százalékuk szerint pedig a közlekedési szabályokat be nem tartó biciklisek jelentik a legfőbb problémát.

A megkérdezettek 61 százaléka szerint a mobiljukat nyomkodó, figyelmetlen sofőrök jelentik a legtöbb gondot, 57 százalék pedig az indexelés nélkül sávot váltó, kanyarodó autósokat jelölte meg fő problémaforrásként.

Címlapról ajánljuk
Államfőválasztás előtt az Országgyűlés - eljött a svédek nagy napja is

Államfőválasztás előtt az Országgyűlés - eljött a svédek nagy napja is

Orbán Viktor miniszterelnök beszédével indul a a parlamenti tavasz. Köztársasági elnököt választhat és Svédország NATO-tagságát is megszavazza az Országgyűlés hétfőn, a tavaszi ülésszak első napján.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.26. hétfő, 18:00
Csizmadia Ervin
a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×