eur:
388.99
usd:
363.57
bux:
68271.65
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Child patient with IV line in hand sleep on hospital bed. Medical palliation healthcare concept
Nyitókép: Pornpak Khunatorn/Getty Images

Már a kínai illetékesek is járványveszélyre figyelmeztetnek

A rejtélyes, tüdőgyulladást okozó megbetegedés járványa csillapodni látszik Kínába, mégis súlyos problémát emlegetnek.

A pekingi egészségügyi hatóságok szerint már nem az elmúlt hetekben elterjedt mikoplazma a legelterjedtebb kórokozó a gyermekgyógyászati központok betegeinél, nagyobb számmal jelennek már meg az influenza, az adenovírus és a légúti szinciciális vírus tüneteivel rendelkezők – írja a Portfolio.

Korábban több kínai gyermekkórházban is megteltek a fekvőhelyek a rejtélyes, tüdőgyulladást okozó járvány következtében, ezért az Egészségügyi Világszervezet (WHO) hivatalosan is tájékoztatást kért a kínai hatóságoktól a megbetegedésekről. Kína szerint ismert kórokozók okozzák a járványt: főként a mycoplasma pneumoniae, egy bakteriális fertőzés, amely az idősebb gyermekek és felnőttek esetében általában enyhe megfázáshoz vezet, de a fiatalabb gyerekeknél súlyosabb betegséget okozhat.

A gyerekeket fenyegető, mikoplazma baktériumok általi veszély csökken, a kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság most mégis arra figyelmeztetett, hogy több légúti kórokozó terjedése egy nagyobb járványt robbanthat ki a következő hónapokban.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×