eur:
389.29
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Charles Michel, az Európai Tanács elnöke az Európai Politikai Közösség prágai csúcstalálkozóján 2022. október 6-án.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor kemény hangú levelet írt

A címzett Charles Michel, az Európai Tanács elnöke.

Orbán Viktor levelet írt Charles Michelnek, az Európai Tanács elnökének, és közölte: Magyarország addig nem hajlandó támogatni több, az ukrajnai háborúhoz kapcsolódó intézkedést, amíg Brüsszel meg nem tesz néhány lépést – írja az Index a Politico című lap szerda reggeli hírlevele alapján.

A magyar miniszterelnök a beszámoló szerint egy Ukrajnáról szóló stratégiai megbeszélésé összehívását követelte a tanács elnökétől, mert „sürgős” lenne az Ukrajnában látható harctéri helyzet miatt. Mint írta, ha ezt az egyeztetést nem tartják meg, akkor Magyarország megvétózza

  • Ukrajna EU-csatlakozási tárgyalásának megkezdését,
  • az Ukrajnának szánt újabb támogatások folyósítását és
  • az újabb, 12. oroszellenes szankciós csomagot is, amelyet a napokban hirdettek meg.

A Politico szerint Orbán Viktor azt is szóvá tette a levélben, hogy az Ukrajnának szánt európai támogatások ügye attól is függ, hogy Washington folytatja-e Ukrajna támogatását. "Biztosra vehetjük-e, hogy az Egyesült Államok folytatja a támogatást? Miként képzeljük el Európa biztonsági struktúráját a háború után?" – tette fel kérdéseit a levélben a kormányfő.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×