eur:
380.36
usd:
351.54
bux:
58509.85
2023. december 4. hétfő Barbara, Borbála
Nyitókép: Forrás: X/OSINTdefender

Az óceánba zuhant egy értékes amerikai repülő, 9 ember volt rajta - képek, videó

Vélhetően kezelői hiba miatt az óceánba zuhant az Egyesült Államok haditengerészetének egyik P-8A Poseidon típusú tengerészeti járőr-repülőgépe. Szerencsére senki sem sérült meg.

Az incidensre Hawaii egyik szigetén, Oahun, a Kaneohe-öbölben került sor: a Poseidon túlment a kifutópálya végén leszállás közben, majd az óceánba zuhant - írja a Portfolio. A repülőgép a sekély vízállás miatt nem süllyedt el, a 9 fős legénység sértetlenül partra tudott úszni.

Egyelőre nem tudni, pontosan mi okozta a balesetet, ahogy azt sem, milyen károk keletkeztek a gépben és azok javíthatók-e. A felvételek alapján azonban komolynak tűnik a helyzet:

Feltételezések szerint az időjárás, a fényviszonyok vagy akár emberi hiba is közrejátszhatott az esetben. Thomas Vaughan a honolului nemzeti meteorológiai szervezet szakértője szerint a baleset idején felhős és esős idő volt, és a látótávolság alig haladta meg a másfél kilométert.

Egyetlen P-8A Poseidon árát körülbelül 173 millió dollárra taksálják, ez majdnem 60 milliárd forintot jelent.

A P-8A Poseidon egy katonai célokra átépített Boeing 737-800-as. Bár alapvetően felderítő- és járőrgépként emlegetik, valójában egy igencsak komplex elektronikai műszerberendezésekkel felszerelt, repülő számítógépes központról van szó, melyet adott esetben akár tengeralattjárók hatástalanítására alkalmas torpedókkal, hajó elleni rakétákkal is fel lehet szerelni - magyarázza a portál.

Címlapról ajánljuk
Nagy Márton: egyszerre lehet egyensúly és növekedés, ez most a cél

Nagy Márton: egyszerre lehet egyensúly és növekedés, ez most a cél

Rengeteg kérdést kell tisztázni, de az év végéig le szeretnénk zárni az adásvétel aláírását. A következő hetekben felszáll a füst – mondta az Budapest Airport küszöbön álló megvásárlásáról Nagy Márton az InfoRádió Aréna című műsorában. A gazdaságfejlesztési miniszter beszélt az inflációs várakozásokról, a fogyasztás fellendüléséről, a növekedési kilátásokról és az uniós pénzek nélküli működésről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.05. kedd, 18:00
Kunhalmi Ágnes
a Magyar Szocialista Párt társelnöke
Új világrendről beszélt Putyin

Új világrendről beszélt Putyin

Oroszország fokozni fogja aktivitását a világpolitikában - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn a Kremlben, 21 új külföldi nagykövet megbízólevél-átadásán. Putyin elmondta: a világ a turbulencia állapotában van, azonban a radikális átalakulás során az egypólusú rendszert új, igazságosabb, többpólusú világrend váltja fel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×