eur:
380.67
usd:
349.5
bux:
57878.43
2023. december 1. péntek Elza
Orosz T-90-es harckocsi egy katonai parádén. Forrás: Wikipédia
Nyitókép: Forrás: Wikipédia

Elképesztő felvétel egy orosz tank pusztulásáról Ukrajnában - videó

Az orosz hadsereg egyik legkorszerűbb harckocsijával valószínűleg aknarobbanás végzett.

A T-90 az orosz haderő egyik legmodernebb tankja. Bár korábban a páncélos erőket a T-14 Armata harckocsival akarták korszerűsíteni, de kiderült, hogy az amúgy forradalmian új harcjármű túl bonyolult és legalább három-négyszer annyiba kerül, mint az egy generációval régebbi T-90. Ezért inkább az évtizedek óta gyártott, ám többször is modernizált T-90-es marad – legalábbis belátható ideig – az orosz hadsereg alapharckocsija.

Azonban ezekből sem gyártottak túl sokat, ezért csak viszonyilag keveset küldtek eddig az ukrajnai frontra. A most megjelent videót valószínűleg egy ukrán drón készíthette. A robbanás hevességéből arra lehet következtetni, hogy egy nagy erejű harckocsiakna robbanhatott a páncélos alatt, amely aztán begyújthatta a tank belsejében tárolt lőszert is.

Nyugati megfigyelők szerint az orosz tankok legsúlyosabb tervezési hibája az, hogy a lőszert a harckocsitestben, lényegében a kezelők lába alatt tárolják. Ha a harcjárművet olyan találat éri, ami átüti a páncélt, akkor az könnyen berobbanthatja lőszerkészletet, ez pedig az egész tank pusztulását okozza. Bár a T-90-esnél a fejlesztők igyekeztek ezt a hibát kijavítani, a videó tanúsága szerint ez nem sikerült maradéktalanul.

Címképünkön az orosz hadsereg T-90-es páncélosa egy katonai parádén

Címlapról ajánljuk
Fradi-siker: a 98. percben jött el a legszebb pillanat

Fradi-siker: a 98. percben jött el a legszebb pillanat

A Ferencváros 0-1-ről fordított a Csukaricski ellen az Európa Konferencia-ligában, Zachariassen egyenlített, majd Pesics a 98. percben óriási gólt rúgott. A Fradinak az utolsó fordulóban elég a döntetlen a továbbjutáshoz.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.01. péntek, 18:00
Turi Attila
a Magyar Művészeti Akadémia elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×