eur:
388.83
usd:
360.17
bux:
68177.9
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Patriot föld-levegő rakétarendszert mutatnak be a Varsó-Ramom katonai repülőtéren 2023. április 20-án. A radomi repülőtéren a lengyel katonák a Patriot rakétarendszerek, valamint a Mala Narew és a Pilica légvédelmi rendszerek használatát sajátítják el.
Nyitókép: MTI/EPA-PAP/Pawel Supernak

Németország visszavonja Patriot rakétaütegeit Lengyelországból

A német hadsereg pénteken befejezi Patriot légvédelmi rakétarendszerének lengyelországi állomásoztatását - közölte szerdán a német védelmi miniszter.

Németország január óta állomásoztat három Patriot-üteget a délkelet-lengyelországi Zamoscban az Ukrajnával közös határ mentén. A német fegyverrendszerek telepítésére azután került sor, hogy egy rakéta a lengyel légtérbe behatolva két ember halálát okozta.

A légvédelmi fegyverek állomásoztatása eredetileg fél évre szólt volna, de az időszakot meghosszabbították. Az üteg állomásoztatásának befejeztével a térség légvédelmi ellenőrzése újból a lengyel hadsereg irányítása alá kerül.

Boris Pistorius német védelmi miniszter szerdán köszönetet mondott a bevetésen szolgáló katonáknak. "Lengyelország és Németország vállvetve védelmezi a NATO keleti szárnyát - ez számomra a szövetségen belüli szolidaritás és a nemzeteink közti barátság fontos ismérve" - hangsúlyozta a tárcavezető.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentette az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indíthatja a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×