eur:
389.2
usd:
362.48
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Zuzana Caputová szlovák államfő a holland királlyal, Vilmos Sándorral tartott sajtóértekezleten a pozsonyi elnöki palotában 2023. március 7-én. A holland uralkodó háromnapos látogatáson tartózkodik Szlovákiában.
Nyitókép: MTI/EPA/Christian Bruna

Szlovák államfő: Az új kormány legfontosabb feladata a társadalmi béke helyreállítása lesz

Zuzana Čaputová azt nyilatkozta, hogy minden egyes választónak megvan a joga, a lehetősége, és a felelőssége is beleszólni abba, milyen országot szeretne.

„Ma itt a lehetőség kinyilvánítani a véleményünket. Minden egyes szavazatnak egyforma súlya van, ma egyformán hallani mindenki hangját. Ezért szeretném megkérni azokat, akik még tétováznak, hogy ők is menjenek el szavazni” – idézte a szlovák államfő szavait a pozsonyi Új szó.

Zuzana Čaputová úgy vélte, az új kormány legfontosabb feladata az lesz, hogy megpróbálja minél nagyobb mértékben helyreállítani a társadalmi békét, a minél magasabb választási részvétel pedig azért fontos, hogy az eredmény a lehető legnagyobb mértékben tükrözze az állampolgárok véleményét.

Az elnökasszony azt is megerősítette, hogy a választás után az alkotmány szerint fog eljárni, oly módon, hogy

minél hamarabb megalakulhasson egy olyan kormány, amelynek megvan a parlamenti többsége.

A választáson 24 párt és mozgalom, valamint egy választási koalíció indul. Az országban 4,3 millió szavazásra jogosult állampolgár van, ez lesz a kilencedik parlamenti választás. Reggel hét órakor nyitottak meg a szavazóhelyiségek és este 22 óráig lehet voksolni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×