eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Lakóháztűz sérültjét viszik mentőautóhoz a vietnami fővárosban, Hanoiban 2023. szeptember 13-án. A halálos áldozatok eddig ismert száma tizenegy, de a vietnami VNA hírügynökség szerint akár több tucatnyi is lehet, több mint ötven ember megsérült.
Nyitókép: MTI/EPA/VNA

Kigyulladt egy kilencemeletes lakóház Vietnam fővárosában, sok a halott

Legalább 30 halálos áldozata és több mint 50 sérültje van egy hanoi lakóépületben keletkezett tűznek – közölte szerdán a helyi média hatósági beszámolókra hivatkozva.

A vietnami főváros Thanh Xuan kerületében álló kilencemeletes háznak a helyi hatóságok szerint mintegy 150 lakója volt, de azt nem lehet tudni, hogy hányan tartózkodtak otthon a tűz kitörésekor. A hanoi rendőrség hivatalosan egyelőre nem közölt pontos adatokat a halottak számáról.

A vietnami hírügynökség jelenése szerint a halálos áldozatok száma többtucatnyi is lehet. A halottak és sérültek között gyermekek is vannak. Többen akkor sérültek meg, amikor a tűz elől menekülve kiugrottak lakásuk ablakán. A sérülteket több kórházba szállították.

A kedden éjjel, feltehetően az első emeleten keletkezett tüzet a rendőrség közleménye szerint hajnalban már sikerült megfékezni. A mentőszolgálatok a romok között kutatnak a sérültek és halálos áldozatok után.

A helyi televízióban a tűzoltófecskendőkkel és létrákkal folyó mentésről készült éjszakai felvételeket is bemutatták.

A rendőrség bejelentése szerint vizsgálat indult a tűz okának kiderítésére.

Szerdán Pham Minh Chinh kormányfő is ellátogatott a tűz helyszínére, és a kormány közleménye szerint a kislakásos házak és sűrűn lakott lakónegyedek tűzvédelmi szabályainak betartására hívta fel a figyelmet.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×