eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Kercs, 2018. május 15.Az Oroszország által Ukrajnától elcsatolt Krímet és Oroszországot a Fekete- és az Azovi-tenger között összekötő új híd Kercs közelében az avatás napján, 2018. május 15-én. A köz- és vasúti Krími hidat Kercs és az orosz Tamany-félsziget között építették meg. (MTI/EPA/AFP pool/Alekszandr Nyemenov)
Nyitókép: Alekszandr Nyemenov

Ismét célba vették a Krimi hidat az ukránok

Az oroszok ezúttal megsemmisítették a drónokat.

Oroszország több ukrán dróntámadást hiúsított meg az orosz szárazföldet a Krím félszigettel összekötő híd ellen.

Az orosz védelmi minisztérium a Telegram-üzenetekben azt írta, hogy a Fekete-tengeren megsemmisítettek három, félig merülő pilóta nélküli csónakot, amelyek a hidat támadták. A minisztérium szerint két támadás indult a híd ellen: pénteken késő este egy, szombaton hajnalban további két, robbanóanyaggal megrakott csónakkal.

A hidat azután építették, hogy Oroszország 2014-ben annektálta a Krím-félszigetet. A 2018-ban elkészült híd az Ukrajna elleni orosz invázió kezdete óta kiemelt célponttá vált, egy júliusban végrehajtott támadás komoly károkat okozott a híd szerkezetében és két ember halálát okozta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Ez lett idén a világ tíz legokosabb városa

Ez lett idén a világ tíz legokosabb városa

Az okos város kifejezést egyre gyakrabban használják világszerte, ami többek között arra utal, hogy egy adott település milyen innovatív stratégiákkal próbálja megtartani a népességét, hogyan tud vonzó lenni a befektetők számára, és mit tesz a fenntartható városfejlesztés érdekében. Ennek mindennapi megjelenési formái gyakran a döntéstámogató digitális technológiák alkalmazásában jelennek meg. Hogy mely világvárosok teljesítenek ebben a legjobban, azt az áprilisban közzétett 2024 Smart City Index ranglista alapján néztük meg.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×