eur:
389.82
usd:
362.84
bux:
68086.12
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Novák Katalin köztársasági elnök Kijevben tárgyal Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel. Forrás: Facebook. Novák Katalin
Nyitókép: Forrás: Facebook. Novák Katalin

Az ukrán elnök hálás Novák Katalinnak, a magyar államfő kijutott Ukrajnából

Az ukrán elnök a közösségi oldalán azt írta: “Hálás vagyok Novák Katalin látogatásáért és a harmadik Krími Platform csúcstalálkozón való részvételéért”.

Örömmel üdvözölte Zelenszkij Ukrajnában Novák Katalint. Megbeszéltük Ukrajna EU- és NATO-integrációját, valamint kétoldalú kapcsolataink fejlesztésének módjait - írta az ukrán elnök a Twitter-oldalán.

Novák Katalin a Krimi Platformon elmondott beszédében a Telex tudósítása szerint előrebocsátotta, hogy Magyarország elítéli az Ukrajna elleni támadást és, hogy minden, a háborúval kapcsolatos bűncselekményt ki kell vizsgálni. A köztársasági elnök kijelentette: „Ukrajna területi integritása vitán felül áll!”

Szerda este Novák Katalin a közösségi oldalán tudatta, hogy négyszemközti megbeszélést folytatott az ukrán elnökkel, és ötpontos megállapodás született közöttük. Ezekről állapodtak meg:

  • Ahogy szomszédokhoz illik, közvetlen elnöki kommunikációs csatornát állítunk fel.
  • A két ország közötti kapcsolatokról szóló új dokumentum előkészítésébe kezdünk.
  • Bekapcsolódunk az ukrán elnök által kezdeményezett békeformula egyeztetéseibe.
  • Kiemelten együttműködünk a háború által érintett gyermekek ügyében.
  • A kárpátaljai magyarok kisebbségi jogai kapcsán mielőbbi előrelépést érünk el” - ismertette a Facebook-oldalán a köztársasági elnök.

Közben a magyar köztársasági elnök kijutott Ukrajnából, már Lengyelországból posztolt.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×