eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Police.hu

Harci drónok használatára tanítják az iskolákban az orosz gyerekeket

Az ukrán háborúban kulcsfontosságú szerepbe kerültek a pilóta nélkül repülő eszközök.

Az orosz iskolások tanrendjébe szeptembertől bekerül a harci drónok irányítása is - írja a Euronews.

Artem Sejkin szenátor bejelentése szerint a diákok az "Életvédelmi alapismeretek" tananyag részeként tanulják majd meg a pilóta nélküli légi járművek üzemeltetését.

A 10. és 11. évfolyamos diákok ezen túl a géppuskák és kézigránátok kezelését is elsajátítják.

Az orosz védelmi minisztérium már jóváhagyta a terveket, szeptember első napjától pedig már be is emelik a tanrendbe ezeket az ismereteket - közölte a RIA hírügynökség.

Ruszlan Csalikov védelmi miniszterhelyettes elmondta, hogy a programban a gyerekek megismerik a drónokkal kapcsolatos alapvető működési információkat, illetve megtanulnak módszereket az ellenséges fegyverek, köztük az drónok elleni védekezésre is.

Az ukrán háborúban célpontok azonosítására és megtámadására is használnak drónokat, katonai és polgári célpontok megtámadására egyaránt.

Iráni, török és amerikai eszközöket egyaránt bevetnek a műveletek során az egymással szemben álló felek. A brit hírszerzésre hivatkozva a programot a "militarizált patriotizmus" erőltetésére irányuló törekvésnek nevezte a brit védelmi minisztérium.

"Oroszország hangsúlyt fektet a gyermekek katonai beavatására, ami nagyrészt a militarizált hazafiság kultúrájának ápolására irányuló erőfeszítés, nem a valódi képességeket fejleszti" - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Betiltják a TikTokot az Egyesült Államokban - Mutatjuk, mi áll a háttérben

Betiltják a TikTokot az Egyesült Államokban - Mutatjuk, mi áll a háttérben

A héten az amerikai szenátus elfogadta, majd Joe Biden elnök aláírta a törvényt, amely 270 napot ad a kínai ByteDance-nek arra, hogy eladja a TikTok amerikai eszközeit, különben betiltják a platformot az USA-ban. A fő tulajdonosnak azonban úgy tűnik, hogy esze ágában sincsen megválni az amerikai operációtól és bíróságon fogja megtámadni az új törvényt. Ha ez a kísérlet kudarcot vall, a ByteDance valószínűleg inkább a kivonulás mellett dönthet, vagy a menthetőt mentve megpróbálhatja az aranyat érő algoritmusa nélkül értékesíteni a TikTokot - viszont egyes becslések szerint az algoritmus nélkül mindössze a harmadát érheti a platform.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×