eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Pixabay

"Valódi vadállat" a Berlin határában kószáló oroszlán - videó

Szabadon kóborol egy oroszlán Berlin határában. A feltehetően nőstény állatot csütörtökre virradó éjszaka a rendőrség is látta és jó pár bejelentést is kaptak.

Michael Grubert, Kleinmachnow polgármestere ugyanakkor arról biztosított mindenkit, hogy drónok, helikopterek, hőkamerák bevetésével nagy erőkkel zajlik a vadállat utáni hajsza. Újságírói kérdésre válaszolva ugyanakkor hozzátette, hogy egyelőre, legalábbis az elkövetkezendő egy-két napban nem tartják célravezetőnek csapdák kihelyezését.

Az első bejelentés a vadállatról csütörtökre virradóra érkezett a hatóságokhoz. Egy Kleinmachnowban készült videón fák és az aljnövényzet között lehetett látni a mozgását. A rendőrség első értékelései szerint egy nőstény oroszlánról lehet szó. Grubert hangsúlyozta, hogy hitelesnek minősítették a felvételt, és "valódi vadállatról" van szó.

Forrás: Google Térkép
Forrás: Google Térkép

A rendőrség szemtanúk beszámolóiból arról értesült, hogy a vadállat elejtett egy vaddisznót is, bár nyomokra bukkantak, a tetemet egyelőre nem találták meg.

A polgármester egyben elmondta, hogy a tanítási szünetnek köszönhetően nem kellett aggódniuk a reggeli órákban az iskolákba igyekvő diákok biztonságáért. Az óvodák azonban nyitva tartanak, így az intézményeket felkérték, hogy a gyerekek egyelőre ne hagyják el az épületeket. A lakosokat szintén figyelmeztették, hogy lehetőleg maradjanak otthon, egyelőre ne menjenek sétálni vagy futni a környező erdőségbe.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×