eur:
389.52
usd:
363.33
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
oroszlán
Nyitókép: Pixabay

Fokozódik a rejtély a Berlin határában kóborló oroszlán ügyében - videó

Hivatásos állatnyomolvasók is bekapcsolódtak a Berlin környékén tanyázó oroszlán utáni hajszába pénteken, ők a térségbeli erdőket kutatják át a nagymacska után - mondta el Michael Grubert, Kleinmachnow polgármestere a Berlin-Brandenburg rádióadónak.

A rendőrség nagy erőkkel - drónokkal, helikopterekkel és hőkamerákkal - keresi az állítólagos vadállatot a Berlin déli részén fekvő, húszezer lakosú Kleinmachnow környékén és a szomszédos külvárosi területeken. A térségben mintegy 220 rendőr van bevetésben, és állatorvosok, vadászok is csatlakoztak hozzájuk. A keresés az éjszaka folyamán is folytatódott.

Eközben folyamatosan érkeznek a lakossági bejelentések, amelyeket módszeres ellenőrzésnek vetnek alá, de eddig még nem sikerült lokalizálni az oroszlánt.

A nyomok is hiányoznak: a térségben egyelőre nem találtak sem vért, sem ürüléket vagy mancsnyomot, ami a nagymacska jelenlétére utalna.

Achim Gruber állatorvos egyelőre kételkedik abban, hogy valóban egy oroszlánról lenne szó. Szerinte a vadászkutyák fogják eldönteni a kérdést: ha ők sem találnak nyomot, akkor megkérdőjeleződik ez a feltevés.

A vadállatról csütörtökre virradóra érkezett először bejelentés a hatóságokhoz. Egy Kleinmachnow-ban készült videón fák és az aljnövényzet között lehetett látni a mozgását. A felvételt hitelesnek találták, és később rendőrök, illetve más szemtanúk is látták a feltehetően nőstény oroszlánt.

A rendőrség úgy értesült, hogy a vadállat elejtett egy vaddisznót is, de ennek nyomára se bukkantak rá.

A környéken élőket arra figyelmeztették, hogy ne hagyják el otthonaikat és a háziállataikat is tartsák bent.

A hatóságok egyelőre nem tudják, hogyan került a vadállat lakott területre. A környéken lévő állatkertek, állatparkok, cirkuszok és menhelyek nem jelentettek eltűnt oroszlánt, és nem tudnak magánkézben lévő nagymacskáról sem a környéken.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×