eur:
389.51
usd:
363.15
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Shallow depth of field image taken of yellow law enforcement line with police car and lights in the background.
Nyitókép: carlballou/Getty Images

Lelőtték a georgiai szörnyeteget, aki négy embert ölt meg

Négy helyszínen négy embert - három férfit és egy nőt - lőtt le egy fegyveres szombaton az amerikai Georgia állam egy kisvárosában. A hatóságok hajtóvadászatot indítottak utána, végül vasárnap a rendőrökkel vívott tűzpárbajban lelőtték.

Az Atlantától 50 kilométerre délre fekvő kisváros, Hampton rendőrsége egy 40 éves helyi férfi, Andre Longmore után indított hajtóvadászatot, aki pisztollyal felfegyverkezve menekült el a gyilkosságok után. A hatóságok 10 ezer dolláros nyomravezetői díjat is felajánlottak.

Az ámokfutót végül vasárnap találták meg a hatóságok, aki tüzet nyitott a rendőrökre, és a kialakult tűzpárbaj során lelőtték. Három rendőr megsebesült, egyiküket hátlövéssel mentőhelikopterrel szállították kórházba.

„Ma este egy kicsit fellélegezhetünk, egy kicsit jobban alhatunk. Ez a szörnyeteg többé nincs az utcáinkon” – mondta Reginald Scandrett, a Henry megyei seriff egy vasárnapi sajtótájékoztatón.

A Georgia állambeli ámokfutással együtt idén már 31 „tömeges lövöldözés” besorolású esetet tartanak nyilván az amerikai hatóságok, ezekben összesen legkevesebb 153 ember halt meg.

Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×