eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök sajtótájékoztatót tart a világ iparilag legfejlettebb hét államát tömörítő csoport, a G7 háromnapos hirosimai csúcstalálkozójának zárónapján, 2023. május 21-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Pool/AP/Louise Delmotte

Lefordította magának az ukrán elnök, hogy nem kapnak NATO-meghívót

Volodimir Zelenszkij szerint emiatt fog folytatódni az orosz terror.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kifogásolta kedden, hogy Ukrajna a vilniusi NATO-csúcstalálkozón várhatóan nem kap meghívást az észak-atlanti szövetségbe.

"Úgy néz ki, nincs készség arra, hogy Ukrajnát meghívják a NATO-ba vagy arra, hogy a szövetség tagjává tegyék" - írta Twitter-oldalán az ukrán elnök. Hozzátette: ez azt jelenti, hogy Ukrajna NATO-tagságának kérdése az Oroszországgal folytatandó tárgyalások tárgyát képezi majd.

"Oroszországot ez majd arra ösztönzi, hogy folytassa a terrort" - jelentette ki Zelenszkij, aki szerint ez a határozatlanság a Nyugat gyengeségének jele. "Ezt nyíltan szóvá fogom tenni a csúcstalálkozón" - fűzte hozzá.

Szerhij Nyikiforov, az ukrán elnök sajtótitkára közölte, hogy Zelenszkij kedd este Vilniusban beszédet mond, ennek részleteit azonban nem tárta fel.

Zelenszkij mikroblogján abszurdnak nevezte, hogy nincs ütemterv Ukrajna NATO-csatlakozására. "A határozatlanság gyengeség" - írta.

Zelenszkij korábban az országa NATO-tagságával kapcsolatos határozott kötelezettségvállalásoktól tette függővé részvételét a kétnapos csúcstalálkozón.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. A műsornak egyetlen témája volt: április első felében elszállt, és 18 havi csúcsig ugrott az arabica típusú kávé határidős jegyzése. A képet tovább bonyolítja, hogy a robusta kávé termékpiaci ára gyorsabban nőtt, mint az arabicáé, s így ismét konganak a vészharangok, hogy holnapra luxussá válik a mindennapi feketénk. A témáról Árok Gábort, a Coca-Cola HBC Magyarország kávé üzletágának vezetőjét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×