eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay

Egy volt Moszad-ügynök is meghalt az olasz turistahajó szerencsétlenségében

Az izraeli titkosszolgálat egy korábbi ügynöke is meghalt, amikor a hétvégén egy hirtelen érkezett vihar felborított egy turistahajót Észak-Olaszországban - erősítette meg a korábbi sajtóértesüléseket szerdai közleményében az izraeli miniszterelnöki hivatal.

Az eddig megjelent hírek szerint a balesetnek négy halálos áldozata volt: az izraeli állampolgáron kívül két olasz titkosszolgálati ügynök és egy orosz nő, akit a hajó kétfős személyzetének egyik tagjaként említettek.

A hétvégi kikapcsolódásra kibérelt hajón összesen 23 ember tartózkodott, amikor az észak-olaszországi Lisanza mellett, a Maggiore-tavon a baleset bekövetkezett.

Az izraeli miniszterelnöki hivatal nem adott bővebb felvilágosítást a volt Moszad-ügynökről, nem közölték sem a nemét, sem a korát, sem más információt róla. Ugyanakkor megerősítették, hogy

a holttestét már hazaszállították és együttérzésüket fejezték ki az elhunyt családjának.

A keddi olasz rendőrségi tájékoztatás nem tartalmazott részleteket sem a balesetről, sem a 19 túlélőről. A nyilvános információk szerint egyeseknek sikerült a partra úszniuk, másokat a közelben tartózkodó csónakokban lévők emeltek ki a vízből. Néhány izraeli állampolgárt egy magánrepülőgép mentett ki, majd távozott velük az országból.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×