eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 24. vasárnap Gellért, Mercédesz
Volodimir Zelenszkij ukrán államfő magánkihallgatásra érkezik Ferenc pápához a Vatikánban 2023. május 13-án.
Nyitókép: MTI/AP/Alessandra Tarantino

Ukrajna nem üzletel többé az oroszoknak rakétákat adó Iránnal

50 évre szóló szankciós törvény készül Kijevben.

Volodomir Zelenszkij ukrán elnök 50 évre szóló szankciós törvény tervezetét nyújtotta be Irán ellen a kijevi parlamentben - jelentette be Andrij Jermak, az ukrán elnöki iroda vezetője.

A törvényjavaslat értelmében egyebek között betiltanák a katonai felszerelések és az úgynevezett kettős, vagyis katonai, illetve polgári célú felhasználásra egyaránt alkalmas termékek kereskedelmét és tranzitját, megtiltanák Iránnak az ukrán légtér használatát, felfüggesztenék Kijev gazdasági és pénzügyi kötelezettségeinek teljesítését Irán felé és gátat szabnának a technológia- és tőkeexportnak is Iránba.

Vasárnapra virradóra Oroszország minden korábbinál nagyobb légitámadást hajtott végre Ukrajna ellen iráni gyártmányú - Sahíd típusú - drónokkal. Az ukrán légvédelem közölte, hogy az 54 pilóta nélküli repülő eszköz közül 52-t semmisített meg célba érés előtt.

Címlapról ajánljuk

Emelkedőben Valter Attila, de lehet-e belőle világsztár?

Történelmi triplázás: a Valter Attilát a soraiban tudó Jumbo-Visma a Giro és a Tour után a Vueltát is behúzta idén, ráadásul egyéniben a dobogó mindhárom fokára a holland csapat kerekesei állhattak fel. Eisenkrammer Károlyt, a Tour de Hongrie főszervezőjét kérdeztük arról, hogy a magyarnak milyen kilátásai vannak így.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×