eur:
389.01
usd:
359.45
bux:
66263.18
2024. február 25. vasárnap Mátyás
Nyitókép: Pexels.com

Megjelent Aljakszandr Lukasenka a nyilvánosság előtt - fotó

Ismét megjelent a nyilvánosság előtt hétfőn a fehérorosz elnök, akinek egészségi állapotáról aznap, kicsit korábban már az orosz elnök szóvivőjét is megkérdezték.

A BelTa helyi hírügynökség beszámolója szerint Lukasenka a nap folyamán látogatást tett a fehérorosz légierő és légvédelem központi parancsnoki pontján, ahol a katonák tájékoztatták a légvédelem megszervezésével és felügyeletével kapcsolatos feladatok teljesítéséről.

"Csak semmi fellengzős jelentéstétel. Nézzük, mi történik országunk körül" - kezdte Lukasenka a megbeszélést, amelyet a Pul Pervovo Telegram-csatorna közvetített.

Fehéroroszország, 2023. május 15.
Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök látogatást tett a légierő és légvédelem központi parancsnokságán egy meg nem nevezett fehéroroszországi helyszínen 2023. május 15-én.
MTI/AP/Fehérorosz elnöki hivatal sajtószolgálata
Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök látogatást tett a légierő és légvédelem központi parancsnokságán egy meg nem nevezett fehéroroszországi helyszínen 2023. május 15-én. MTI/AP/Fehérorosz elnöki hivatal sajtószolgálata

A 68 éves államfő legutóbb május 9-én jelent meg a nyilvánosság előtt a moszkvai Vörös téren a győzelem napja alkalmából tartott díszszemlén. Nem vett részt a fehérorosz háborús veteránok vasárnap megrendezett zászlóavatási ünnepségén sem, ami 29 év óta először fordult elő. Azon a rendezvényen az államfőt Raman Halovcsenka miniszterelnök helyettesítette.

Kérdezték Lukasenka állapotáról hétfőn Dmitrij Peszkovot, a Kreml szóvivőjét is. Azt válaszolta, hogy "nem kaptak híreket Minszkből erről a témáról", és arra kérte az újságírókat, hogy e témában a fehérorosz hivatalos forrásokra hagyatkozzanak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.26. hétfő, 18:00
Csizmadia Ervin
a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. február 25. 08:29
×
×
×
×