eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök sajtótájékoztatót tart a Minszktől délre fekvő Aszipovicsi településen lévő katonai támaszponton, ahol a Szövetségi Eltökéltség-2022 kódnevű közös fehérorosz-orosz hadgyakorlat zajlik 2022. február 17-én.
Nyitókép: MTI/AP/Alekszandr Zemljanyicsenko

Felszívódott a fehérorosz elnök

Vasárnap fontos megjelenése lett volna, de már május 9. óta nem tudni róla semmi biztosat.

A fél világ azt találgatja, mi van Fehéroroszország elnökével, Aljakszandr Lukasenkával, akit csak "pillanatokra" látni. A legtöbbek szerint súlyos betegség gyötörheti.

Utoljára május 9-én, Moszkvában látták, ahol a győzelem napi ünnepségeken vett részt, elgyötört arccal mutatkozott, majd az esemény után azonnal eltűnt, azóta sem jelent meg hivatalos eseményen - még a moszkvai díszebéden sem volt ott.

Vasárnap jelenése lett volna egy fiatalok által tett hűségeskün, de üzenetét végül Roman Golovcsenko olvasta fel a megjelenteknek. Az állami hírügynökség nem adott magyarázatot a történtekre.

Mint a Portfolio a helyzetről készült összeállításában írja, szombaton egy minszki elitkórházba vitték az elnököt, ezzel kapcsolatban orosz források arról írnak, hogy Lukasenka egyszerűen beteg és pihen.

A most 68 éves Lukasenka 1994 óta irányítja Fehéroroszországot. A 2020-as elnökválasztást sokak szerint elcsalta, ezért szerte az országban tüntetések kezdődtek, majd lecsillapodtak.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×