eur:
394.01
usd:
363.56
bux:
66169.03
2024. március 2. szombat Lujza
Andrej Medvegyev a Wagner zsoldos csoport dezertált vezetője. Forrás: Twitter/Jason Jay Smart
Nyitókép: Forrás: Twitter/Jason Jay Smart

Bűnösnek vallotta magát egy Oslóba szökött orosz zsoldos

Bűnösnek vallotta és "szégyelli magát" az orosz Wagner zsoldoscsoport egyik volt parancsnoka, mert februárban részt vett egy dulakodásban, ahol akadályozta a rendőri intézkedést

A 26 éves Andrej Medvegyev beismerte továbbá, hogy egy másik alkalommal nyilvános helyen volt nála légfegyver, ugyanakkor ártatlannak vallotta magát hivatalos személy elleni erőszak vádjában, hozzátéve, hogy nem állt szándékában bántani a rendőröket.

A vádak szerint a bár előtti verekedés során feltartóztatta és akadályozta a rendőröket, a dulakodás során pedig sérülést okozott az egyik kiérkező tisztnek.

Brynjulf Risnes, a férfi ügyvédje hangsúlyozta, hogy csupán "félreértésről volt szó".

Mint elmondta, a kérdéses éjszakán védence "egy ujjal sem ért a rendőrtiszthez", ugyanakkor "belátja, hogy aznap este "túl sokat ivott és elvesztette a fejét".

A férfit először január végén, illegális határátlépés gyanújával vették őrizetbe. A norvég Nemzeti Bűnügyi Nyomozó Szolgálat, a Kripos nem sokkal később beszámolt róla, hogy a harcokban való részvétel miatt tanúként hallgatták ki Medvegyevet, aki elárulta, hogy az orosz katonai magánvállalattól, a Wagner csoporttól szökött meg.

Amennyiben hivatalos személy elleni erőszak vádjával bűnösnek találják, akár három év börtönbüntetésre is ítélhetik, de menedékkérelme miatt nem feltétlenül utasítják ki Norvégiából.

Az ügyet nehezíti, hogy Norvégiában tilos nyilvános helyen légfegyvert viselni.

A bíróságon elmondta, hogy a légpuskát önvédelmi célból egy oslói üzletben vásárolta, mert félt tőle, hogy valaki rátámad, elmondása szerint ugyanis sokszor bántalmazták nyilvánosan szóban. A bíróság május másodikára jelölte ki az ítélethirdetés határidejét.

Címlapról ajánljuk
Életbe lépett az EU legszigorúbb idegenrendészeti szabályrendszere

Életbe lépett az EU legszigorúbb idegenrendészeti szabályrendszere

Március elsejétől kell alkalmazni Magyarországon az új idegenrendészeti szabályrendszert, amely január elején lépett hatályba. A törvény célja az, hogy migránsok még vendégmunkásként se érkezhessenek hazánkba, akik pedig itt vannak, azok ne vehessék el a magyarok munkáját.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×