eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Donald Trump amerikai elnök köszönti támogatóit, miután golfozott a nevét viselő pályán a Virginia állambeli Sterlingben 2020. november 8-án. A CNN az előző napon jelentette be, hogy Trump kihívója, a demokrata Joe Biden megnyerte az amerikai elnökválasztást, miután Pennsylvaniában is ő kapta a legtöbb szavazatot. Trump nem ismeri el Biden győzelmét, szerinte ő nyerte meg a választást, és azt állította, hogy több tízezer levélszavazat a választás napján urnazárás után érkezett be, ami szerinte törvénytelen.
Nyitókép: MTI/AP/Steve Helber

Fake news – 270 milliárd forintnyi összeget fizet a Fox News

Peren kívüli megállapodással zárult a Fox News hírtelevízió és a Dominion választási rendszereket gyártó cég bírósági eljárása.

A médiavállalat beleegyezett, hogy a jogi eljárás lezárása fejében 787,5 millió dollárt fizet az őt perlő vállalkozásnak. A Dominion Voting Systems 1,6 milliárd dollárra perelte rágalmazás miatt a Fox Newst, amiért a 2020-as elnökválasztást követően a médium több műsorában megkérdőjelezték a választás lebonyolításának törvényességét, megemlítve a szavazógépek szerepét is ebben.

Donald Trump egyik jogásza, Sidney Powell a 2020-as amerikai elnökválasztás után azt állította, bizonyítéka van arra, hogy a cég szavazógépeivel Joe Biden elcsalta a választást. 2020 novemberében Powell rendszeres vendége volt a legnépszerűbb amerikai hírtévé, a Fox News különböző műsorainak, a Dominion pedig a csatornát és a jogászt is beperelte, mert szerintük hazugságokkal rossz hírnevüket keltették – írja a Telex.

A perben kedden tartották volna az első tárgyalást a nyitó perbeszédekkel, amikor a felperes és alperes fél bejelentette a peren kívüli egyezséget.

A Fox News a nézettségi adatok alapján az Egyesült Államok legnézettebb hírtelevíziója.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×