eur:
393.82
usd:
365.06
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
MIG-29 Fighter plane cockpit closeup
Nyitókép: ermingut/Getty Images

Várják a külföldi vadászpilótákat Ukrajnába

Több ezer külföldi állampolgár jelentkezett szolgálatra az ukrán légierőhöz - jelentette ki Jurij Ihnat, az ukrán légierő szóvivője egy tévéműsorban, adta hírül a Korrespondent.

Külföldiek is szolgálhatnak az Ukrán Fegyveres Erők légierejének kötelékében, a megfelelő képzettséggel rendelkezők lehetnek pilóták, vagy a földi személyzet tagjai.

Jurij Ihnat arról is beszélt, hogy rengetek kérelem érkezett repülésben jártas személyektől. Persze elsősorban olyan ukránokról van szó, akik külföldön dolgoznak.

A szóvivő emlékeztetett arra, hogy az ukrán fegyveres erőkben vannak olyan idegenlégiók, külföldi önkéntesek, akik Ukrajna oldalán harcolnak az orosz agresszió ellen - számol be a Kárpáthír a Korrespondent alapján.

Azt is hozzátette még, hogy az ilyen szakemberek iránti igény megnőhet, miután a közeljövőben vadászgépeket kaphat Ukrajna.

Ahogy arról az Infostarton is beszámoltunk a szlovák védelmi tárca bejelentette: az Egyesült Államok tizenkét Viper típusú harci helikoptert ígért Szlovákiának az Ukrajnának átadott MiG-29-es vadászgépekért cserébe.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×