INFORÁDIÓ
2023. március 28. kedd
Gedeon, Johanna

soros györgy

ukrajna

éghajlatváltozás

Berlin, 2017. június 8.Soros György magyar származású amerikai üzletember, a New York-i Soros Fund Management befektetési társaság elnöke az Európai Roma Művészeti és Kulturális Intézet megalapításának alkalmából rendezett berlini ünnepségen 2017. június 8-án. (MTI/EPA/Clemens Bilan)

Soros György cikket írt az ukrajnai háborúról

Infostart

A krőzus szerint ha egyszer vége lesz a harcoknak, végre lehet a klímaváltozásra koncentrálni. Soros György Ukrajna győzelmét várja, "közeleg a harctéri fordulat".

Cikket írt a Project Syndicate-ben Soros György, ezt az Index vette észre.

A magyar származású amerikai krőzus szerint tavasszal Ukrajna megfordíthatja a területén zajló háború menetét, és ha Oroszország veszít, "a nyílt társadalmak fellélegezhetnek", ám aztán rá kell feküdni a klímaváltozás elleni küzdelemre.

A háborúban az orosz katonák szerinte már demoralizálódtak, amit Vlagyimir Putyin orosz elnök is felismert, ezért kellett egy magánhadsereg, Jevgenyij Prigozsin Wagner csoportja.

Soros György szerint az oroszok arra játszanak az ukrán infrastruktúra támadásával, hogy az ukránok elnökük, Volodimir Zelenszkij ellen fordulnak, de Putyin elszámolta magát, kockáztatott, rosszul mérte fel a körülményeket és kellemetlen helyzetbe került, ráadásul

tanácsadói is arra biztatják, ne bízzon a Wagnerban, amely már az ő hatalmát is veszélyeztetheti.

Az orosz belviszályból viszont szerinte profitálhat Ukrajna, hisz egyre-másra érkeznek a nyugati fegyverek, harckocsik.

Soros György leszögezte, az USA továbbra is támogatja Ukrajnát, de Joe Biden jelezte Ukrajnának, hogy a támogatásnak korlátai vannak.

A vállalkozó szerint Vlagyimir Putyin most már a kommunikációs pillanatot keresi, amikor előállhat azzal, hogy békét akar, illetve leülni tárgyalni, de ez a pillanat még nem jött el, miközben viszont

Joe Biden sem akar egyelőre tűzszünetet - "nem tárgyal az ukránok háta mögött".

A cikkben az is szerepel, hogy Vlagyimir Putyin Európát veszélyezteti a szovjet nosztalgiával, már csak ezért is fontos, hogy a háborúban Ukrajna győzzön.

Nyitókép: CLEMENS BILAN
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018