eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay

Meglepő megoldást találtak ki a katalizátortolvajok ellen

A modern technikát vetik be az autó védelmében.

Régóta fejtörést okoz már, hogyan lehetne megakadályozni, vagy akár teljesen kivédeni a katalizátorlopásokat. A katalizátorok ugyanis fontos szerepet töltenek be az autók működésében, hiszen a kipufogógázban lévő káros anyagokat semlegesítik, míg a tolvajok annak platina-, palládium- és ródiumtartalma miatt találják igen vonzónak.

Egy vadonatúj lopásgátló berendezés azonnal értesíti a járműtulajdonosokat arról, ha éppen katalizátorlopás van folyamatban – írja a vezess.hu. A CATrak intelligens biztonsági-felügyeleti rendszere hangos, 140 dB-es szintű, riasztó zajokat bocsát ki, sőt, GPS-koordináták segítségével a jármű pontos helyét is meghatározza.

Az Egyesült Államokban elsősorban flották részére kifejlesztett modulszerkezetet még azért tartják „okosnak”, mert

külön riasztóval és egyedi vágásérzékelő egységgel is ellátták.

Ha lopást kísérelnek meg, azonnal riaszt a rendszer, viszont, ha maga a készülék vagy a kábelköteg is megsérül, arról alkalmazáson keresztül értesíti a tulajdonost. Ezenfelül további biztonsági funkciókat lehet aktiválni, legyen szó akár arról, hogy az eszköz valamelyik biztonsági szolgálatot vagy egy előre kiválasztott kapcsolattartót értesítsen a lopás tényéről.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×