eur:
389.33
usd:
362.71
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: pixabay.com

Legkevesebb hat ember vesztette életét Hamburgban egy templomi lövöldözésben

Az RTL német televízió és a Focus Online hírportálja legalább hat halottról számolt be.

A német rendőrség Twitter-oldalán közölte, hogy nagyszabású művelet van folyamatban Hamburg Alsterdorf nevű városrészében.

A városi hatóságok szerint a lövéseket egy, vagy több elkövető adta le egy templomban. Egyben felszólították az embereket, hogy lehetőség szerint kerüljék el a városrészt.

A Twitteren azt írják, hogy a Jehova tanúi közösség egyik termében történt a halálos akció. Ezt később a rendőrök megerősítették.

Az focus.de arról ír, hogy 7 súlyos és 17 könnyebb sérültet láttak el a helyszínen. Állapotukról további hír még nem érkezett. Az sem egyértelmű még, hogy a halottak között lehetnek-e a merénylők vagy a merénylő. Mindenesetre fél 12 körül erről írták, hogy a rendőrök "ámokfutásnak" minősítették az esetet.

A rendőrök ugyanis úgy fogalmaznak, hogy senki sem menekült el a helyszínről, legalábbis nem tudnak róla.

A városi hatóságok szerint a lövéseket este kilenc óra felé egy, vagy több ismeretlen elkövető adta le egy templomban. Egyelőre nem tudni, hogy mi állhat a történtek hátterében. A dpa német hírügynökség helyszíni tudósítása szerint a mentősök holttesteket vittek ki a Jehova Tanúi vallásközösség egyik épületéből.

"A halottak mindegyikén lőtt sebek vannak"

- ismertette egy rendőrségi szóvivő. Hozzátette, hogy az erőszakcselekmény a Jehova Tanúi egyik rendezvényén történt. A környéken az utakat széles körben lezárták.

A rendőrök azt is kérik az emberektől, hogy "ne terjesszenek pletykákat" az esetről.

Az is biztosnak tűnik, hogy a rendőrök hőkamerával felszerelt helikopterrel kutatja át a környéket.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×