eur:
384.21
usd:
353.55
bux:
68941.58
2024. május 28. kedd Csanád, Emil
Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata által 2022. november 4-én közreadott videofelvételről készített képen fogolycsere keretében Ukrajna által szabadon engedett orosz hadifoglyok az Oroszország annektálta kelet-ukrajnai Donyecki területen. Az orosz védelmi minisztérium bejelentése szerint 107 orosz katonát engedtek szabadon a Kijev ellenőrizte területről.
Nyitókép: MTI/AP/Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata

"Mindenki vonja le a következtetést" - Ukrajna nemet mondott 70 hadifogolyra

Közzétette hetven olyan ukrán katona nevét szerdán Tatjana Moszkalkova orosz emberi jogi biztos, akit állítása szerint az orosz-ukrán fogolycsere keretében az ukrán fél nem volt hajlandó visszavenni.

"Itt van a 70 katona listája, akiket az ukrán fél nem akart kicserélni a mieinkre. Ahogy mondani szokták, mindenki vonja le a következtetést" - írta az ombudsman a Telegram-csatornáján.

Moszkalkova közölte, hogy Kijev a korábban elért megállapodás ellenére, a 160-at 160-ért csereformátum helyett csak 90 ember cseréjébe egyezett bele, és orosz fogságban tartott 70 ukrán katona átvételére nem volt hajlandó.

Az ukrán fél kedden 130 ukrán katona szabadon bocsátásáról számolt be. Az orosz védelmi minisztérium közlése szerint ugyanezen a napon 90 orosz katona tért vissza "a Kijev által ellenőrzött területről".

Az elengedett orosz hadifoglyok a moszkvai katonai tárca egészségügyi létesítményeiben vizsgálaton esnek át, és szükség esetén rehabilitációra küldik őket.

Címlapról ajánljuk

Milliárdos károkat okozott az ítéletidő tavaly Németországban

Minden bizonnyal bekerül a német biztosítók negatív krónikájába a tavalyi esztendő. A Német Biztosítási Társaságok Szövetsége (GDV) szerint ugyanis a jégeső, a rendkívüli esőzések és a viharok a múlt évben 5,7 milliárd eurós biztosítói kár okoztak, jelentősen többet, mint a megelőző esztendőben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.28. kedd, 18:00
Ungár Péter
az LMP társelnöke és EP-listavezetője
Aranyláz a kriptopiacon – Ez már a nagypályások játszótere

Aranyláz a kriptopiacon – Ez már a nagypályások játszótere

Az elmúlt hetek híráramlása alapján a befektetési szakma és a politika nagyágyúi is kiemelten figyelik a kriptopiacot, hedge fundok, alapok, bankok teszik bele portfólióikba a kriptoeszközöket, a korábbi amerikai elnök, Donald Trump pedig kriptopárti jelöltként pozícionálja magát. Fizetőeszközként egyáltalán nem bizonyítottak a kripto”pénzek”, befektetésként viszont már a legnagyobb pénzügyi cégek is elfogadják azokat. Nehéz már egy kézlegyintéssel elintézni ezt a piacot, aminek az értéke mostanra közel 2600 milliárd dollárra nőtt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×