eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Tűzvész Jakartában. Forrás: Twitter/ Zeta Panama
Nyitókép: Twitter/ Zeta Panama

Szörnyű tűz pusztított az indonéz fővárosban, Jakartában - videó

Legalább tizenhat ember meghalt, ötvenen megsebesültek amikor tűz ütött ki egy üzemanyagraktárban.

A tűzben, amely közép-európai idő szerint délután két óra után keletkezett a Pertamina állami energiavállalat raktárában, több környékbeli ház is leégett, és a sűrűn lakott területen pánik tört ki a tévékben mutatott felvételek szerint.

A halálos áldozatok között két, a sérültek között egy gyerek van - közölte Rahmat Kristanto, a helyi tűzoltóegység egyik tisztje.

A főváros északi részében található raktár környékéről ezreket kellett kimenekíteni.

A legtöbb sérülés égési, és a kormány fizeti az ellátási költségeket

- közölte Heru Budi Hartono, Jakarta ügyvezető kormányzója újságírókkal.

A Pertamina, amely korábban közölte, hogy a tűz keletkezésének okát vizsgálják, a kora esti órákban jelentette be, hogy sikerült megfékezni a lángokat.

Nicke Widyawati, a Pertamina vezérigazgatója bocsánatot kért a tűzért, és belső vizsgálatot ígért a hasonló esetek megelőzése érdekében. Az indonéz energiaügyi minisztérium szerint az üzemanyagraktár kapacitása meghaladja a 300 millió litert. A raktárból látják el Indonézia szükségleteinek 25 százalékát. A vállalat közölte: Jakartában zavartalan marad az ellátás, mert más tárolókból biztosítják.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×