eur:
383.99
usd:
354.05
bux:
68846.13
2024. május 26. vasárnap Evelin, Fülöp
Jens Stoltenberg NATO-főtitkár sajtóértekezletet tart a NATO-Ukrajna Bizottság ülése után Brüsszelben 2022. február 25-én. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását a Donyec-medencében, leszögezve, hogy Oroszország tervei között nem szerepel Ukrajna megszállása, ugyanakkor törekedni fog az ország demilitarizálására. Az orosz erők mindazonáltal Ukrajna más térségei, így a főváros ellen is hadműveletet folytatnak, és támadást indítottak a Moszkva-barát szakadárok is az általuk ellenőrzött kelet-ukrajnai területeken. Az ukrán vezetés hadiállapotot vezetett be. A felek halálos áldozatokról és sebesültekről is beszámoltak. A nemzetközi közösség sorra jelent be büntetőintézkedéseket Moszkva ellen.
Nyitókép: MTI/AP/Virginia Mayo

Kifakadt a NATO-főtitkár: nem tartható fenn Ukrajna lőszerellátása

Jens Stoltenberg szerint képtelenség tartani a tempót az ukrán hadsereg igényeivel.

Sokkal több lőszert használnak fel az ukrán katonák, mint amennyivel a NATO el tudja látni őket, ezért hosszú távon nem fenntartható Ukrajna lőszerellátása – mondta Jens Stoltenberg NATO-főtitkár a Sky Newsnak.

A Portfolio cikke szerint Stoltenberg azt mondta a brit lapnak: a mostani hadiipari előállítási szinten nem megoldható Ukrajna lőszerekkel való ellátása, ezért a gyártás lényeges gyorsítására van szükség.

"Csak úgy tudjuk fenntartani Ukrajna támogatását, ha kapcsolatba lépünk a hadiipari szereplőkkel és biztosítjuk azt, hogy a szövetségeseink hosszú távú szerződéseket írnak velük alá” – fogalmazott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.24. péntek, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 25. 21:55
×
×
×
×